Séf Fesztivál Tihanyban a nyár végén

Forrás: turizmus.com

 2020. július 30. 15:14

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor várják a közönséget a Séf Fesztiválon Tihanyban.

Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.

A négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.

 

A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séfajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra" – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója.

„Minden nap ugyanazzal a reggelikínálattal, illetve azonos ebéd- és vacsorakínálattal várjuk a vendégeket. A séfek egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes.

A belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára lehetséges.