Színes programok és kerékpártúra várja a családokat gyermeknapon a Zselicben

Forrás: turizmus.com

 2024. május 08. 12:20

2024. május 25-én második alkalommal szervezi meg a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület a SEFAG Zrt. partnerségével a Somogyi Erdők Napja elnevezésű családi programot a zselici erdőben.

A szervezők számos mozgalmas, ingyenesen látogatható eseménnyel készülnek. Kerékpártúra, íjászkodás, erdei foglalkozások, az erdész szakma bemutatása, solymász és agarász bemutatók, és megannyi színes program várja a családokat a gyermeknapi hétvégen 10 órától a Kaposvárhoz közeli Ropolyi pihenőhelyen (Bőszénfa).

A térség helyi termelői is jelen lesznek, hogy megmutassák portékáikat, amiket meg is lehet vásárolni.

Az Aktív Magyarország az aktív természetjárás lehetőségeit népszerűsíti feladataival, illetve jelen lesz a Mozdulnék Sportlabor is, ahol ingyenes mozgásszervi, illetve mozgással kapcsolatos méréseken és személyre szabott tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők.

Az íjászkodást is kipróbálhatják a látogatók a Somogyi Erdők Napján

Fotó: SEFAG – Somogyi erdők/Facebook

Akik pedig a kerékpárt választják a kijutáshoz, a kaposvári Gárdonyi sulitól túra is indul a rendezvényre, amelyről az Egészséges Kaposvár 2030 Program felületein tájékozódhatnak az érdeklődők.

A rendezvény lelkes résztvevői kisebb ajándékot is kaphatnak, ha teljesítik az egyes állomások könnyed feladatait.

Mindemellett a nap egyik fő programja a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország együttműködésében az országos Ring Sorozat keretében sorra kerülő Zselic Ring kerékpártúra, amelyre előzetesen várják a nevezéseket a www.ringsorozat.hu oldalon. A kerékpártúra két távon zajlik, a résztvevők a Ropolyi pihenőhelyről rajtolva 86 vagy 48 kilométeren is túrázhatnak a zselici erdőben és Kaposvár környékén.

A nap során a programok 10 órától 18 óráig zajlanak, a részletek és az időpontok a SEFAG Zrt. Facebook-oldalán tekinthetők meg.