Segal Viktor főz a zenerajongóknak

Forrás: MTI

 2015. január 15. 16:39

Gasztronómiai különlegességgel fűszerezik budapesti koncertjeiket a Pannon Filharmonikusok: a közönséget Segal Viktor séfnek a hangversenyekhez megálmodott finomságai várják február és május között a Művészetek Palotájában.

A koncerteket felvezető sajtótájékoztatón Horváth Zsolt, a pécsi székhelyű zenekar igazgatója elmondta: minden évben igyekeznek valamivel különlegessé tenni fővárosi hangversenyeiket, idén programjukkal és szó szerint is a budapesti zenei élet fűszere szeretnének lenni, ezért Segal Viktor séfet kérték föl arra, hogy az idei évadból hátralévő négy Művészetek Palotája-beli koncertjükre készítsen az elhangzó művekhez illő ételeket. A receptek könyvként is megjelennek, a különleges kiadvány bemutatóját ősszel tartják a Budapest Music Centerben (BMC).

A négy koncerten a zenekar olyan szólistákat lát vendégül, mint Bogányi Gergely (április 18.), Miklósa Erika (május 22.), Szergej Szlovacsevszkij orosz csellista (február 6.), valamint az évad rezidens szólistája, Kelemen Barnabás (március 13.).

Segal Viktor séf elmondása szerint nem először működik együtt művészekkel. „A gasztronómia is művészet, csak a 'műalkotás' sajnos elég rövid ideig tart, mindig újra és újra elő kell állítani" – magyarázta a párhuzamokat.