Séták és workshopok a Nemzetközi Zöld Építés Hetén

Forrás: MTI

 2023. augusztus 21. 13:43

Magyarországon az idén 15 helyszínen várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között – közölte az eseményt szervező Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC).

A programokkal a HuGBC célja az, hogy jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segítse elő az építésgazdaság és az ingatlanszektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, a magyarországi épített környezet karbonmentessé alakítását.

A programok között az idén is lesz Green Walk, az ingyenes, szakmai vezetéssel tartott sétákon a környezettudatos építés számos jó példája tekinthető meg.  A választható épületek sorában van például Budapesten a Mol Campus, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, Gyulán a Naturica Group bemutatóterem, Szegeden pedig a TILIA Irodaház.

Az eseménysorozat programjaira a HuGBC oldalán kell regisztrálni.

Idén is lesznek ingyenes, szakmai séták a Nemzetközi Zöld Építés Hetén

Fotó: HuGBC

 

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete 2009 óta fogja össze az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit, hogy közreműködésükkel részt vegyen a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában. A HuGBC teljes jogú tagja nemzetközi World Green Building Council-nak.