Sétálj fel az erdő tetejére!

Forrás: turizmus.com

 2017. június 23. 14:09

Az egy órára Koppenhágától délre található Haslevben új látnivaló várja a tériszonyban nem szenvedőket: egy 600 méter hosszú, 45 méter magas spirált építettek a fák tetejére, amely végigsétálható.

A dániai Haslev főleg iskoláiról híres, erdőkkel körülvett városka, 60 kilométerre Koppenhágától. Eddig főleg a két közeli kastély, Gisselfeld és Bregentved miatt látogattak ide a turisták. A környék meseszép erdői ugyanakkor sok látogatót vonzottak eddig is, főleg a nehezebb terepeket is kedvelő biciklistákat. Dániában nagyon népszerű a kerékpár mint közlekedési eszköz, a természet felfedezése pedig még ennél is kedveltebb időtöltés.

Haslevben találhatók szállodák és kiadó szobák is, ezek száma bizonyára nőni fog, ahogy ismertté válik a különleges építmény, amely a remények szerint nem zavarja meg az erdő világát. A különleges torony építésekor igyekeztek kevéssé „bántani” a fákat és a természetet.

Tériszonyosoknak nem ajánlott a spirálösvény

 

A futurisztikus külsejű spiráltól az építtetők és a turisztikai szakemberek azt remélik, még többen látogatnak el a Koppenhágán kívüli látványosságok megtekintésére. Ezen a téren a többi skandináv ország turistáira számíthatnak leginkább, akik szinte belföldi utazásnak tekintik az efféle kiruccanásokat.