Sétálójeggyel az Anna-bálon

Forrás: MTI

 2016. július 07. 17:31

Július 23-án rendezik meg a 191. balatonfüredi Anna-bált. A kísérő programok között lesz prímásverseny, operakoncertek, a bál előestéjén szívhalászat, újdonságként pedig sétálójegyet is bevezetnek.

Idén is több napos fesztivált szerveznek a bál köré. Ebben az évben látványosabb lesz a felvonulás, újdonságként pedig sétálójegyet is bevezetnek, amely a báli programon való részvételt és éjfélkor svédasztalos menüfogyasztást tesz lehetővé.

Az Anna Fesztivál már július 19-én kedden megkezdődik a prímásversennyel, a Kárpát-medence 12 ifjú prímása méri össze tudását a Kisfaludy-galériában. A prímásverseny gálaműsorát szerda este a Gyógy téren tartják, ahol a prímásokon kívül a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedő gyermekrésztvevői, valamint a Magyar Állami Népi Együttes zenekara is színpadra lép.

 

Csütörtökön kezdődnek és vasárnapig tartanak az Operafüred szabadtéri koncertjei a Gyógy téren. A pénteki operagála műsorát Verdi kilenc operájából állítják össze. Kocsár Balázs karnagy vezénylete mellett szólót énekel Keszei Bori, Gál Erika, Rendes Ágnes, László Boldizsár és Fokanov Anatolij.

Az Anna-bál új arculati elemeit, a báli meghívókat és a díszletek fő motívumait Einar Nerman svéd grafikus 1916-os munkája ihlette, színvilágban pedig a Balaton zöldeskék színét szeretnék visszaadni. Ez a motívum díszíti majd a bálon az Anna Grand Hotel kertjében felállított színpadot is.

Fotó: www.annabal.hu