Síelj, csobbanj - Beköszöntött a tél Szlovákiában is

Forrás: turizmus.com

 2017. november 15. 18:09

A manapság legaktívabb munkát végző magyarországi idegenforgalmi képviselet igazgatója, Sona Jelínková szervezésében ismertették az Alacsony és a Magas Tátra, valamint Tale Donovaly turisztikai képviselői az idei szezon újdonságait és a magyarokat is érdeklő téli sporteseményeket.

A magyar és szlovák turisztikai látogatószámok mindkét oldalon tapasztalt emelkedése folyamatos. Az is közismert, hogy a magyarok egyik legkedveltebb úti célja ma Szlovákia.

A Szlovák Kulturális Intézetben szerdán megismerkedhettek az érdeklődők a XV. Hórukk Amatőr Sí és Snowboard Bajnokság, valamint a XXVI. Honda Kupa Országos Amatőr Gyermeksíbajnokság részleteivel is.

Először a Magas Tátra régiójának újdonságait ismertette a szlovákiai TDM vezetője. A jelszó: síelj és csobbanj, ami arra utal, hogy újabban a Tátra már nem egy évszakos desztináció, hanem négy, hiszen egész évben kedvelt célpont a hegység, kiépült mára egy gazdag wellness és más szórakozási lehetőségeket nyújtó üdülési környezet, aquaparkokkal, termálfürdőkkel, gyógyászati szolgáltatásokkal és szállodákkal.  Az Aquacity Poprád külön is bemutatkozott.

Aquacity Poprád

A  18. század óta léteznek az Alacsony és Magas Tátrában falvak, amelyek mára vonzó települések lettek, konferencia lehetőségekkel és természetesen sípályákkal, valamint a télhez kötődő kulturális eseményekkel.

Olyan attrakciók színesítik az idei programkínálatot, mint a Tatry Ice Masters vagy a 100 tonna  jégből épített jégház, amely idén a spanyolországi Gaúdi házat formázza majd, de nem hiányoznak a jégszobrok és a kutyás szánhúzók sem.

Tatry Ice Masters

Hamarosan működni kezd majd egy magyar nyelvű weboldal is, ahol a legkülönbözőbb típusú szállodák szolgáltatásai felől is érdeklődhetünk.

A négy csillagos Horizont Resort különösen kedvelt a magyarok körében, hiszen itt rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Hórukk Fesztivált január 18. és 21 között.