Sikeres a Sissi-kiállítás Kínában

Forrás: turizmus.com

 2018. január 26. 11:58

A Magyar Nemzeti Múzeum 2017 júniusában nagyszabású kiállítást nyitott a Sanghaj Múzeumban, amit csaknem 700 000 látogató tekintett meg.

A több mint 150 eredeti műtárgyat bemutató, „Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században” című tárlat Pekingben, a Tiltott városban is hatalmas sikert aratott, szeptembertől január 3-ig 664.924 ember csodálta meg a Nemzeti Múzeum anyagát. A kunmingi Jünnan Tartományi Múzeumban január 26-én nyílik meg a kiállítás, és május 3-ig lesz látható. Jünnen Kína déli Kunming tartományának fővárosa, Laosz és Vietnam szomszédságában fekszik.

A magyar nemesség tárgyain át történelmünket is bemutatja a tárlat

Fotó: turzmus.com

A Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményeinek számos reprezentatív műtárgyából kínai-magyar együttműködés keretében megvalósított kiállítás kultúránk, történelmünk e szeletének megismertetésével merész és lendületes szellemi híddal íveli át a Kína és Magyarország közötti távolságokat – írja Magyar Nemzeti Múzeum sajtóközleménye.

Sanghaj, Peking és Jünnan után 2018. május 28-tól Hszianban, az agyaghadsereg birodalmában látogatható a „Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítás.