Sikeres évadot zárt a Margitszigeti Színház

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 23. 15:43

A Margitszigeti Szabadtéri Színház sikeres nyara az élményeken kívül számokban is mérhető: a teátrum 2021-ben az eddig megszokottnál is hosszabb – 4 hónapos – évaddal és gazdagabb repertoárral jelentkezett, közel 40 nagyszínpadi előadást rendezett, melyekre hozzávetőleg 80 000 néző váltott jegyet.

4 hónap alatt, közel 40 nagyszínpadi előadás került színpadra hazai és nemzetközi sztárok közreműködésével, 40 ingyenes gyerek és családi programot szerveztek, ezenkívül irodalmi séták és kiállítások tették izgalmassá Budapest ikonikus helyszínén az idei nyarat - derül ki a színház nyárzáró értékeléséből. A teátrum programjaira hozzávetőleg 80 000 néző váltott jegyet és több mint 40 nemzetközileg elismert művész, illetve világsztár lépett színpadra a Margitszigeten idén. A magyar művészek száma több százra tehető, a háttérdolgozókkal együtt pedig közelít az ezerhez.

"Minden korosztály számára szeretnénk értékes kikapcsolódásra lehetőséget adni, az edukációt is belopva a programokba. Nálunk a Margitszigeten a tradicionális és a modern nem csak megfér egymás mellett, egymásba fonódva illeszkedik színházunk kínálatába” – értékelte a nyári szezont Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészeti vezetője.

„Bár a belföldi turizmus élénkülésével egy időben nőtt az érdeklődés a szabadtéri színházak iránt, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon érezhető volt a külföldi látogatók elmaradása” – mondta Bán Teodóra, majd hozzátette: "Ezért fontos feladatunk a hazai közönségnek is vonzó programkínálat kialakítása."

Idén nyáron a Margitszigeti Színház közönsége olyan művészek előadását élvezhette, mint a balett fenegyereke, Szergej Polunyin, az amerikai jazzgitáros és zeneszerző Stanley Jordan, a világhírű rendező, Calixto Bieito, a híres koreográfus, Hervé Koubi vagy a zongora mágus Lucas & Arthur Jussen és Havasi Balázs. Ezen kívül olyan nemzetközileg elismert operaénekesek is színpadra léptek a teátrumban, mint Arthuro Chacón CruzMaria Grazia Schiavo és Kálmándy Mihály.

Az opera szerelmeseinek valódi csemegékkel szolgált a színház, a látványos Carmen magyarországi bemutatója mellett, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep alkalmából nemzeti operánk, a Bánk bán volt repertoáron, Verdi előtt pedig, az idei ünnepi évében, operagálával tisztelgett a teátrum.

margitszigeti_nyar

A teátrum színpadján több mint 40 nemzetközileg elismert művész, illetve világsztár fordult meg, a programokra pedig hozzávetőleg 80 000 néző váltott jegyet

Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A musical rajongók számára is széles volt a választék: a Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré és a Tesla musicaleket állították színpadra. A balett iránt elkötelezett nézők pedig egy új bemutatót láthattak, először Magyarországon, Odüsszeia címmel, az évad nagy szenzációjaként pedig a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztárt, Szergej Polunyint csodálhatták meg társulatával.

A nagyszínpadi előadások mellett, a színház idilli környezetében hétvégeken ingyenes, tartalmas programokkal mesékkel, interaktív foglalkozásokkal várta a családokat, melyek minden esetben teltházzal futottak. Hatalmas sikerrel zajlottak az irodalmi séták, a Koraesti térzene eseményei, az idén 110 éves Víztoronyban pedig változatos kiállításokat rendeztek egész nyáron.