Sikeres fejlesztési projektek a Vasi Hegyhát-Rábamente térségben

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. december 16. 10:12

A határon átnyúló projekt keretében közel ötven Vasi Hegyhát-Rábamente területén lévő vállalkozás fejlesztése történt meg, és a projektben érintett dél-burgenlandi területen is többeket sikerült bevonni a programokba.

Korábban már bemutattuk, miért is érdemes Vas megye déli részén kalandozni, hiszen itt találhatók „apró csodák a Vasi Hegyhát-Rábamente térségben”. Most pedig az INTERREG Együttműködési Program által támogatott projekteredményeinkkel ismerkedhetnek meg az olvasók.

A Vasvár és Körmend környéki térség aprófalvas településein nem jellemzők a nagy multinacionális cégek, azonban rengeteg családi vállalkozás, őstermelő és olyan szolgáltató van, akik a helyi értékekre és helyi alapanyagokra alapozva tevékenykednek, talán ettől is olyan különleges itt turistának lenni.

A petőmihályfai Gaál Pince kulináris élvezetekkel várja a turistákat

Fotó: Vasi Hegyhát - Rábamente

A wine economy at-hu határon átnyúló projektünk során több térségi vállalkozás fejlesztését és hálózatosodását segíthettük. Fontos lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a vállalkozók jobban megismerjék egymást, valamint növekedjen az ismertségük a térségben élők között is.

A Vasi Hegyhát-Rábamente térségében kiválasztott 15 kisvállalkozás segítésére profi fotóanyagokat és egy kisfilmet készíttettünk minden vállalkozásról, ami a térség turisztikai weboldalán létrehozott saját aloldalon tekinthető meg magyar, német és angol nyelven.

A Nádasdi termelői piac kézműves finomságokat is kínál

Fotó: Vasi Hegyhát - Rábamente

Az elkészült fotókkal és egy, az aloldalukra (vagy saját honlapjukra) vezető QR-kóddal ellátott digitális névjegy született minden vállalkozáshoz, amit akár e-mail-aláírásban, akár SMS-ben is kiküldhetnek a partnereiknek, vagy kinyomtatva termelői piacokon, kitelepüléseken is osztogathatják.

A vállalkozásokról online marketingkampányokat futtattunk, mind helyben mind szélesebb körben, emellett térségi kiadványt adtunk ki, ahol az idősebb korosztályt is megszólítottuk.

A kiválasztott 15 kkv-n túl több vállalkozás is bevonásra került a szemléletformáló találkozóinkon, ahol 5 tematika szerint (kézművesség, élelmiszeripar, mezőgazdaság, turizmus, településvezetők) beszélgettünk a térségi szereplőkkel. A kompetenciafejlesztő workshopok alkalmával a digitális készségek mellett például idegen nyelvi, jogi és adózási ismereteiket, marketing- és kommunikációs készségüket is fejleszthették a vállalkozások. Számos üzleti találkozó és B2B-találkozó valósult meg, több alkalommal határon átnyúlóan – osztrák és magyar résztvevőkkel egyaránt.

Minden vállalkozás QR-kóddal ellátott digitális névjegyet kapott

Fotó: Vasi Hegyhát - Rábamente

Karácsonyi nyereményjátékaink kapcsán, ahol a résztvevők térségismereti kvíz kitöltésével nyerhettek értékes csomagokat, ismét a helyiek szemléletformálására helyeztük a hangsúlyt, kiemelve a gyermekeket, akik külön sorsolásban vehettek részt.

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5445528348879280&type=3

További videók: https://www.youtube.com/@vasi-hegyhatnaturpark2045/videos

További információk: https://vasihegyhat-rabamente.hu/tersegi-vallalkozasok-fejlesztese-a-wine-economy-at-hu-projektben-elert-eredmenyek/

A kezdeményezéseink alkalmával közel 50 vállalkozást tudtunk fejleszteni és bevonni a programokba a Vasi Hegyhát-Rábamente területén, ehhez hasonlóan tettek osztrák partnereink is a projektben érintett dél-burgenlandi területen.

A megkezdett munkát a Vasi-Hegyhát Natúrpark területén a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület és a Hegypásztor Kör, az osztrák Weinidylle Natúrpark területén pedig a Naturpark in der Weinidylle Egyesület viszi tovább.


A megjelenést a „wine economy at-hu – A kkv-k hálózatosítása és közös fejlesztése a határon átnyúló borélmény régióban” című projekt keretében valósult meg, az Ausztria–Magyarország 2014–2020 INTERREG V-A Együttműködési Program támogatásával.

 

(X)