Sikeres indonéz turisztikai és kereskedelmi hétvége a Millenárison

Forrás: turizmus.com

 2016. május 22. 16:23

Zajos sikere volt a hétvégi indonéz gasztronómiai és kereskedelmi kitelepülésnek a Millenárison, amelyen megjelent az ázsiai országok hazánkban állomásozó szinte összes nagykövete.

Az utóbbi hónapokban megélénkültek a magyar–indonéz kereskedelmi kapcsolatok, az Utazás kiállításon is Indonéziának volt a legnagyobb standja az ázsiai országok közül, ebben nagy szerepe van a magyar miniszterelnök februári látogatásának – hangsúlyozta Wening Esthyprobo Fatandari nagykövet asszony. A két ország közötti turizmus és a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését szolgálja Millenárison tartott jótékonysági célú indonéz napok is – emelte ki.

Százak hallgatták köszöntőjét, élvezték a meseszép ruhákba öltözött népművészek táncát, és megkóstolták az ország nemzeti ételeit.

Fotó: MTI/Illyés Tibor


Sokan vásároltak fűszereket, teákat, kávékat, készételeket, konzerveket – közte az igazán jéghidegen üdítő kókuszvizet, a szárított, chilis marhahúst, a különleges fűszerekkel megbolondított ropogtatnivalókat, no meg az elbűvölően színes kézműves árukat – de a legnagyobb érdeklődés az frissen készült ételeket kísérte, amelyeket a helyszínen fáradhatatlanul sütöttek-főztek a hazánkban élő indonéz lányok és asszonyok. A csirke sataynak, a tojásos tekercsnek, a tartalmas marha húslevesnek és a zöldséges tésztáknak volt a legnagyobb keletje. Sokan hallgatták az Indonéziába csábító úti beszámolókat, andalodtak el a lágy ütőhangszeres muzsikán és ismerkedtek a batik technológiával.