Sikeres nyíregyházi turné Lengyelországban

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 08. 15:05

Három nap, két város, és több száz érdeklődő – így foglalható össze a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. múlt hétvégi bemutatkozása Lengyelországban.

Bielsko-Bialában a helyi Városnapokon vett részt Nyíregyháza, ahol a partnervárosi kapcsolatok erősítése céljából szakmai egyeztetések zajlottak a két város vezetői között.

A nyíregyházi turisztikai iroda munkatársai a rendezvény ideje alatt ingyenes kiadványokkal népszerűsítették a szabolcsi megyeszékhely attrakcióit és őszi programkínálatát - közölte a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Rogiban Zbigniew Ungeheuer, tiszteletbeli magyar konzul meghívására a Lengyel-Magyar Napon mutatkozott be Nyíregyháza, ahol mesterséfek és helyiek által készített tradicionális magyar ételekkel – töltött káposztával, gulyáslevessel, süteményekkel – kínálták a rendezvény látogatóit. A gasztronómiai élményeket a nyíregyházi standnál a térség eredetvédett pálinkái tették teljessé, a színpadon többek között a Nyíregyházi Lengyel-Magyar Dalárda is szórakoztatta a közönséget.

Érdeklődők a nyíregyházi standnál Rogiban

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Mindkét településen szeretettel fogadták a turisztikai iroda munkatársait és nagy érdeklődést mutattak a város látnivalói iránt.

„Az élmények ősszel is folytatódnak Nyíregyházán" – hangsúlyozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Nyíregyházi Állatpark egész évben fogadja a látogatókat, csakúgy, mint az Aquarius fedett élmény- és gyógymedencéi. Az ősz beköszöntével a Sóstói Múzeumfaluban több hagyományőrző program várható, de a belváros is otthont ad hamarosan egy gasztronómiai nagyrendezvénynek, a Tirpák Fesztiválnak. Az aktív kikapcsolódás kedvelőit szeptemberben és októberben vezetett kerékpártúrákkal várják.