Sikeres részvétel az IBTM World hivatásturisztikai szakvásáron

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. december 06. 19:30

November 29. és december 1. között 29. alkalommal rendezték meg Barcelonában az IBTM World szakkiállítást. Az üzleti turizmus egyik legnagyobb nemzetközi szakvásárán három nap alatt 150 ország 15 ezer látogatója és meghívott szakmai vásárlója kereste fel a közel 3000 kiállítót.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 104 négyzetméteres standon 24 partnerrel állított ki.

A nemzeti standon az ügynökség Kongresszusi Feladatokért Felelős Igazgatóságának munkatársai mellett a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, továbbá számos hazai szállodavállalat, hotelek, beutaztató iroda képviseltette magát.

A társkiállítók és az MTÜ munkatársai előre egyeztetett tárgyalásokon mutatták be kínálatukat, az ügynökség továbbá kilenc szakmai csoport számára tartott desztinációs prezentációt. A kiállítás tapasztalatai is visszajelezték, hogy az üzleti turizmusban továbbra is töretlen az érdeklődés Magyarország (és elsősorban Budapest) iránt.

A tárgyalások eredményei a konkrét üzletkötésekben ugyan csak később öltenek testet, az idei tapasztalatok alapján ugyanakkor valamennyi társkiállító 2016 egészét tekintve kifejezetten jó üzleti évre számít, és reményét fejezte ki, hogy a folyamatosan növekvő érdeklődés a bevételek növekedésében is érzékelhető lesz.