Sikeres sajtóút a Dél-Alföld negyedik legfontosabb küldőországából érkezett újságíróknak

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 04. 14:47

A Magyar Turisztikai Ügynökség dél-alföldi régiója és szlovák külképviselete október 28-31. között északi szomszédunk médiumainak képviselőit látta vendégül.

A régió negyedik legfontosabb külpiacáról fogadott újságírók az Alföld Spa termékből, a Dél-Alföld gasztronómiájából és szlovák hagyományaiból kaptak ízelítőt.

Szlovákia a 2015-ben mért 60.137 vendégéjszakájával a régió TOP 10 küldőországának rangsorában immár a negyedik helyet foglalja el. Idén pedig már az első nyolc hónapban csaknem akkora szlovák vendégforgalmat regisztráltak (59.659 vendégéjszaka), mint a tavalyi évben összesen.

 

A Dél-Alföld egyre jelentősebb küldőországának újságírói számára szervezett sajtó tanulmányutat végigkísérte a TV Zemplín stábja. A regionális televíziónak  Poprádtól Eperjesen és Kassán keresztül Nagymihályig  terjed a lefedettsége;  ezzel 1 millió nézőt szólít meg Szlovákia keleti részén. A programokon részt vettek továbbá a GASTRO című szakmai lap, a woman.sk női életmódportál, a dromedar.sk utazási portál, a Profit gazdasági lap és Kúpele gyógyfürdőkkel foglalkozó szakmai kiadvány munkatársai.

A négynapos tanulmányúton résztvevők először az alföldi lovas hagyományokkal és étkekkel ismerkedtek a Tanyacsárdában, majd kecskeméti városnézést követően a tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa szolgáltatásait próbálhatták ki. A következő napon az újságírók ellátogattak a Békéscsabai Kolbászfesztiválra, majd a pósteleki Mókus csárdában disznótoros ebéd keretében megízlelhették a hagyományos magyar ételeket. Innen a híres gyulai Százéves Cukrászdába, a felújított Almásy-kastélyba és a Gyulai  Várfürdőbe és AquaPalotába vezetett az út. A nap fáradalmait a résztvevők a szarvasi Liget Wellness Hotelban pihenhették ki. A harmadik napon megtekintették a tótkomlósi Szlovák Tájházat, Makón Makovecz Imre építészeti örökségével ismerkedtek és egy Hagymatikumban tett fürdőlátogatás után Szegeden az Art Hotel látta őket vendégül.

A tanulmányutat a napfény városával való ismerkedéssel fejeződött be, az újságírók megtekintették a Napfényfürdő Aquapolist, majd a program egy igazi „szögedi" ebéd elköltésével zárult.