Sikeres volt Kambodzsa második idegenforgalmi vására

Forrás: turizmus.com

 2018. október 24. 14:22

A második Travel Mart résztvevőinek száma lényegesen meghaladta a tavalyit: 2000 szakmai látogató, 110 vevő és több, mint 20 tudósító.

A phnom penhi  Diamond Island Exhibition területén megtartott esemény vonzó színhelynek bizonyult, ahol a kambodzsai idegenforgalmi szolgáltatók találkozhattak a külföldi vevőkkel. Közülük 55% Ázsiából, 34% Európából, 7% Észak-Amerikából, 3% Ausztráliából és 1%  Dél-Amerikából érkezett. Sokan jöttek az Európai Unióból, Indából, Mianmarból, Dél-Koreából, az USA-ból, a Fülöp-szigetekről és Vietnamból – mondta Om Pharin, a Slikbooth Co. elnök vezérigazgatója, a vásár egyik fő szervezője. A másik szervező a TTG Asia volt. Az eseményt az Idegenforgalmi Minisztérium patronálta. A Travel Mart fő szponzorai  Kambodzsa Idegenforgalmi Szövetsége, az Utazási Irodák Szövetsége, a Szállodaszövetség, az Éttermek Szövetsége és a Pacifik- Ázsia Utazási Irodák Szövetsége volt.

2020-ra már évi 7 millió turista fogadására számítanak a királyságban

Fotó: turizmus.com

Az esemény megnyitóján Dr. Thong Khon, Kambodzsa Idegenforgalmi minisztere köszöntötte a résztvevőket. Sokéves munkájának köszönhetően sikerült elérni, hogy Kambodzsa az egyik leggyorsabban fejlődő idegenforgalmi célponttá váljon a dél-kelet ázsiai régióban. Kambodzsa gazdag történelmi, kulturális és természeti értékekben. Számos új beruházás, repülőterek, szállodák és a lendületes idegenforgalmi szakemberképzés mind nagyobb vonzerővel bír a komoly fejlődést mutató országban.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Kelet európai képviseletvezetője tájékoztatása szerint már elkezdték a jövő évi vásár szerevezését, amelynek színhelye Angkor lesz.

Kapcsolódó cikkek