Sikeresen zárult Siófokon a második tdm pályázat

Forrás: turizmus.com

 2015. március 25. 11:32

Az „Év TDM szervezete” címet is kiérdemelt Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület számára a második tdm pályázat során a turisztikai szolgáltatásfejlesztés és a marketingtevékenység megerősítése volt a legfőbb cél.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület a DDOP-2.1.3/C-12-2012-0002 azonosítószámú, „Innovatív szolgáltatásfejlesztés a Siófoki TDM szervezetnél” című pályázattal 47.171.649.-Ft összeget nyert az Új Széchenyi Terv keretében. Az egyesület a pályázatot 2015. március 23-án egy ünnepélyes projektzáró rendezvénnyel zárta Siófokon

A pályázat tartalmazta az információs táblák felújítását a város 12 pontján és egy mobil applikáció fejlesztését is, mely innovatív információszolgáltatást jelent a városba látogató turisták számára. Az aktív kikapcsolódáshoz kapcsolódó szolgáltatások között szerepelt a szabadtéri fitnesz park létesítése az Ezüstparton és az Aranyparton, mely összesen 15 eszköz jelent; továbbá a Nagystrandon animátorok alkalmazása a főszezonban és animátori eszközbeszerzés. A megerősített marketingtevékenység során törekedett az egyesület a város sokszínű arcának megismertetésére is, így az image reklámfilm és spotok, valamint az elkészült fotósorozat Siófok 4 évszakos kínálatát is bemutatja. A hiánypótló városi image kiadvány és egy aktív vital kiadvány, mely a város és a kistérség turistacélpontjait és aktív időtöltéshez kapcsolódó szolgáltatásait tartalmazza, mind új megközelítésben jeleníti meg a város vonzerőit. Az internetes weboldal erősítésére Facebook és Adwords kampány került kidolgozásra.

A két év alatt szakmai rendezvények sem maradhattak el, így három konferencia (szállásadói, vendéglátó, turisztikai) valósult meg a pályázat keretein belül, illetve 2013. májusában egy környezettudatos szemléletformáló egészségnap vonzott sok látogatót a Fő térre. A projekt szakmai tartalma között szerepelt egy filiálé megépítése, ahol a városba érkező vendégek főszezonban anélkül, hogy a városközpontot elérnék, információkat kaphatnak a városi szolgáltatásokról, szálláshelyekről és a programokról.

A fejlesztés átfogó célja Siófok egész évben történő népszerűsítése, a célcsoportok bővítése, a térségi GDP növelése, mely a hosszú távú fenntartható turizmust segíti elő.