Siklós VisszaVár – kampány a belföldi turistákért

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2020. május 07. 16:30

A gyors regenerálódásban és a belföldi turizmus élénkülésében bíznak Siklóson. A város új imázsfilmje a víruskrízis utáni újranyitás első lépése.

Mojzes Tamás turizmusért felelős alpolgármester szerkesztőségünknek elmondta, Siklós turizmusának újraindításához az önkormányzat a helyi turisztikai egyesülettel munkacsoportot hozott létre annak érdekében, hogy szakmai és anyagi segítséget is nyújtsanak az ágazat szereplőinek.

Úgy vélték, a kezdő és legfontosabb lépés, hogy mielőbb hírt adjanak magukról, s elsők közt szólítsák meg a turistát a kompetitív közegben. Ezt a célt szolgálja a Siklós VisszaVár című, alacsony költségvetésű imázsfilm, melynek előállítási és reklámozási költségeit az önkormányzat teljes egészében magára vállalta.

A filmben gyönyörű képek sorakoztatják fel a város meghatározó attrakcióit, a várat, a fürdőt, megszólal a várkapitány és egy helyi borász, végül pedig a polgármester, Riegl Gábor is.

Az imázsfilm üzenete: bár ez a nyár más, mint a többi, de a vendégszeretet, az értékek és a hagyományok ugyanazok maradtak. (Kattintson a nyílra! )

 

„A következő lépés, amin a munkacsoport jelenleg dolgozik, az igényfelmérés, vagyis, hogy az újranyitásnál milyen költségek merülhetnek fel, és abban hogyan tud segíteni az önkormányzat” – mondta Mojzes Tamás, aki kitért arra is, hogy a helyi termelők, szolgáltatók, vendéglátók természetesen már élhettek a kormány által hozott könnyítésekkel, hiszen mentesültek a bérleti díjak, járulékok fizetése alól.

A Siklós VisszaVár kampány utolsó felvonását augusztus végére tervezik, amikor várhatóan már rendezvényeket is lehet tartani. Egyfajta gasztrofesztivál keretében sorakoztatnák fel a helyi termelőket,  alkotókat, s termékeiken, alkotásaikon keresztül mutatnák be Siklós turisztikai értékeit.

A rendezvény költségeit ezúttal is az önkormányzat állja, amely várhatóan szintén komoly segítség lesz a termelők, szolgáltatók felé – tért ki rá az alpolgármester.

Mojzes Tamás hangsúlyozta, hogy Siklós négy évszakos desztináció, a vár is és a fürdő is látogatható egész évben. „A város lényegében most kezd életre kelni, nagyon jó számokat hoztunk az elmúlt időszakban a fürdő és a vár látogatottságában, s bízunk benne, hogy a két hónapos kiesés ellenére sikerül megmenteni az idei turisztikai szezont” – fejtette ki. Abban is bízik, hogy – mivel térségben gondolkodnak – Harkánnyal és Villánnyal szorosabbra tudják fogni a jövőben az együttműködést.

Az alpolgármester végezetül elmondta azt is, hogy Siklóson a fürdő pünkösdkor nyit, a vendégéjszakák mintegy kétharmadát pedig a fürdő tőszomszédságában működő négycsillagos Hotel Castello generálja, ezért a város ifabevétele nem jelentős, nincs rajta az első 100 település listáján.