Siófok öt strandja újult meg a főszezonra

Forrás: turizmus.com

 2022. július 29. 16:59

A 2022-es főszezonban Siófok öt legnépszerűbb szabad- és fizetős strandján már használhatják a vendégek az új öltözőket és értékmegőrzőket, kerékpárpontokat, napozóágyakat és padokat, UV-mérő berendezést, valamint az akadálymentesített vizesblokkokat, öltözőket és vízbe emelő lifteket is.

Az 5 strandot érintő fejlesztési projekt fedezetét a GINOP keretében meghirdetett „A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése” pályázaton elnyert 148,4 millió forint, valamint 33,8 millió forint saját erő adja – közölt lapunkkal a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal.

A központi és saját forrásból megvalósult projekt során a város minden partszakaszán minőségi strandinfrastruktúra-fejlesztések valósultak meg, szem előtt tartva a strandolni vágyók igényeit, a biztonságos fürdőzés fontosságát és az akadálymentességet.Az Ezüst- és az Aranyparton, a város két szabad strandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és az itt lakók számára. A pályázat keretében 3 helyszínen kihelyezett mobilszínpad is hozzájárul a jövőbeni szolgáltatás és programkínálat bővítéséhez a város strandjain. Az Újhelyi strandon a projekt keretében épült meg az új, modern játszótér is, továbbá a biztonság érdekében egyes helyszínekre mentőmellényeket és a vízi mentést szolgáló katamaránhajókat is beszereztek.

A fejlesztések nyomán a mozgáskorlátozottak számára is könnyebben elérhetővé válik a Balaton-élmény

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Az öt helyszínt érintő beruházás és az eszközök hozzájárulnak a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők integrációjához és lehetővé teszik számukra a Balaton és a strandolás adta élmények elérését.

A műszaki átadást követően a strandolók július közepétől már használatba vehették az új infrastruktúrát és eszközöket, melyekkel kapcsolatban abszolút pozitív a visszajelzés, a vendégek örülnek a minőségi szolgáltatásbővítésnek – olvasható a közleményben.

A város strandjait üzemeltető Balaton Parti Kft. feladata az elkészült infrastruktúra működésének biztosítása és az eszközök hosszú távú hasznosítása.

A megújult helyszínek:

  • Siófok Ezüstpart szabadstrand
  • Siófok Újhelyi strand
  • Siófok Nagystrand
  • Siófok Aranypart szabadstrand
  • Siófok Sóstói strand