Siófok 50: Itt kezdődik a Balaton

Forrás: turizmus.com

 2018. március 20. 18:44

Várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából 2018-ban kulturális, zenei és gasztronómiai programsorozattal ünnepel Siófok.

Siófok továbbra is népszerű a külföldiek körében: a szállásadók beszámolói szerint 2017-ben több német, osztrák, lengyel, angol vendég érkezett, és a szomszédos országokból, Szlovákiából, Szlovéniából is többen választották a magyar tengert a kikapcsolódáshoz. A környékbeli fesztiválok időszakában érezhető a fiatalok érkezése a városba (25-35 év), de túlnyomórészt a családosok és a középkorúak voltak jellemzők.

A korábbi évekhez képest tavaly is nőtt a Siófokon eltöltött éjszakák száma. A 2017-es évben 1 117 321 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el, a település kereskedelmi és magánszálláshelyein. A város vezetése és a Siófok 50 rendezvénysorozat szervezői arra számítanak, hogy ez a szám idén még magasabb lesz.

Siófok a vízről fotózva

Fotó: Wikimedia Commons

A jubileumi évforduló alkalmából a város jelentős beruházásoknak köszönhetően kívül-belül megújult és egy egész éven át tartó, tíz nagyrendezvényből álló programsorozattal mutatja meg új arculatát.  Rengeteg szórakoztató eseményt és családi kikapcsolódást ígér a város egész évben, tavasztól egészen szilveszterig a város lakói és a belföldi turizmusra nyitott, aktív pihenésre vágyó látogatók számára.

További információ: www.siofokportal.com

Kapcsolódó cikkek

Új Hotelstars-minősítések

2018. március 19.