Jazzfesztivál, holdvilágos partik és strandkönyvtár várja a Siófokra látogatókat

Forrás: turizmus.com

 2023. június 13. 14:06

Komolyzenei koncertek, kulturális programok, aktív pihenés, frissítő strandolás, romantikus naplementék, gasztronómiai felfedezések egyaránt szerepelnek Siófok nyári kínálatában.

A siófoki önkormányzat tájékoztatása szerint a Nyári Zenei Estek keretében a Balaton partján, a Hajóállomáson hallgathatjuk többek között Vastag Csaba, Nagy-Kálózy Eszter, a Piramis és Kovács Kati dalait. A Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait idén a Jókai Parkban élvezheti a közönség. Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett Estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében.

A Siófoki Szabadtéri Színpad repertoárjában olyan előadások szerepelnek, mint a Valahol Európában, az idén 40 éves Macskák musical, Nicola Tesla – Végtelen Energia, Dés László – Így öten előadása vagy A padlás című örök darab.

Siófok 17 km hosszú partszakaszán az Újhelyi strandon két csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat játszóterek, sportparkok és gyermek animációs programok is várják. Ha az aktív kikapcsolódást szeretjük, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi túrát a Töreki tanösvény mentén.

Holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel vár a PLÁZS

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS-on napközben a pihenésé a főszerep, a helyszín este holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel szórakoztatja közönségét.

Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, július közepén a XX. New Orleans Jazz Fesztivál varázsol jazz hangulatot Siófok Fő terére. A rendezvényen többek között fellép a Benkó Dixieland, az Apáti Dixieland Band és a Hot Jazz Band. Augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok kíséretében élvezhetjük a a balatoni gasztronómia különlegességeit.

2023-ban ünnepli a város a világhírű szobrászművész Varga Imre születésének 100. évfordulóját, aki előtt tisztelegve állandó kiállítás költözik a Víztorony fenti kiállítóterébe, kiegészülve siófoki helytörténeti tárlattal.