Adventi fények, illatok és Mikulásfutás a Balaton déli partjának fővárosában

Forrás: turizmus.com

 2023. december 07. 17:03

A várossá válásának 55. évfordulóját ünneplő Siófok Téli Varázs című programsorozatára invitálja a látogatókat az adventi időszakban.

December közepén panorámás jégpálya nyílik a siófoki Nagystrandon, ahol egészen február elejéig korcsolyázhatnak a tél szerelmesei. A városközpontban egészen december 24-ig ünnepi koncertek, a helyi iskolák adventi előadásai, gyermekműsorok színesítik a téli délutánokat és estéket. Csodás adventi fényinstallációk, fotópontok és új, meghitt Betlehem várja az ünnepre hangolódókat.

Siófok adventi fényekkel várja az ünnepre hangolódókat

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Az Aranycsengő Adventi Vásáron ismét felsorakoznak a pompába öltöztetett kis faházak a város Fő terén, ahol a kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvenceket is találhatunk, mint a puha kürtőskalács, az illatos sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor.

Advent második hétvégéjén újra megrendezésre kerül a Mikulásfutás (december 9.) az estéket a Duo Don Pedro’z barátai koncert és Füredi Nikolett mesés-zenés találkozás előadása fűszerezi meg. December 15-17-én a JaMese Zenekar és Vadkerti Imre Acoustic adventi előadásával hangolódhatunk az ünnepekre. December 23-án este pedig Bíró Eszter és zenekara ad ünnepi interaktív családi koncertet.