Siófok jubileumi programsorozattal ünnepel 2023-ban

Forrás: turizmus.com

 2023. február 03. 12:28

Idén 55 éves Siófok, ahol Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti a jubileumi programsorozatot. Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal is várják a látogatókat.

2023-ban ünnepli Siófok várossá válásának 55. évfordulóját, hisz 1968-ban érdemelte ki Siófok a városi rangot, mint a Balaton meghatározó települése, népszerű fürdővárosa, a balatoni hajózás központja és a déli vasút legforgalmasabb állomása. A város a 19. század fordulójára nőtte ki magát népszerű fürdőteleppé. 2022-ben Siófok lett az ország legnépszerűbb vidéki városa a turizmusstatisztikák alapján több, mint 1,3 millió vendégéjszakával – tájékoztatta lapunkat a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal.

A városi jubileum mellet 2023-ban a városvezetés méltóképpen szeretne emléket állítani Varga Imre siófoki születésű, nemzetközileg is elismert szobrászművésznek. Születésének 100. évfordulója alkalmából új kulturális és rendezvénytérrel bővül Siófok, a szezonra megnyitja kapuit a látogatók előtt a megújult Víztorony, ahol kétszintes kiállítótér fogadja majd az érdeklődőket Varga Imre alkotásaival, Siófok55 helytörténeti kiállítással, valamint a jövőben váltakozó tematikájú időszaki tárlatokkal.

Idén is lesz Siófokon Húsvéti Nyuladalom

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

 

Siófok55 égisze alatt szervezi meg Siófok az idei kiemelt rendezvényeit. Idén is lesz Húsvéti Nyuladalom, színpadon Rácz Gergővel és a Kiscsillag zenekarral, a régi idők hagyományát idéző népi locsolkodással az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jóvoltából.

Új köntösben érkezik a Pünkösdi Rózsaünnep, ahol a hangulathoz várhatóan a városi kötődésű KFT zenekar és Zséda is hozzájárul. Ősszel immár 10. alkalommal rendezik meg a Halfesztivált, amelyen a Vad Fruttik és a 40 éves Első Emelet is fellép.

Október 24–27. között nagyszabású négynapos Városnapi program keretében tervezik megünnepelni Siófok 55 éves jubileumát színes kulturális és szabadidős programokkal, esténként a helyi zenekarok és a Bagossy Brothers koncertjével.

Nem hiányozhat a 2023-as palettáról a nyári XX. New Orleans Jazz Fesztivál és a Téli Varázs sem, emellett várhatóan ellátogat Siófokra Péterfy Bori és zenekara, Kozma Orsi, Kiss Tibi és számos gyerekzenekar is – tájékoztatták lapunkat.