Siófok, egész évben

Forrás: turizmus.com

 2014. december 19. 13:38

Siófok minden évszakban vonzó turisztikai célpont, köszönhető ez annak, hogy egész évben kínál programokat és eseményeket a Balaton melletti város, így ősszel és télen is érdemes ide látogatni.

A legerősebb hónapok természetesen idén is a főszezonban voltak, annak ellenére, hogy sok volt az eső és ez mindig befolyásolja az utazási kedvet. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a vendégéjszakák száma, - az idén novemberig tartó időszakot tekintve, összehasonlítva a 2013-as évvel, már növekedést könyvelhet el Siófok,- ez idén át is lépheti az egymilliót.

Nyáron az augusztus 20-ai programsorozat és a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad előadásai voltak a legkedveltebbek,a legnagyobb látogatószám az őszi Halfesztiválon volt, amit idén 2. alkalommal rendezett meg a város október elején.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület idén Siófoki Évszakok címmel Facebook oldalt is indított, amely a Siófokkal kapcsolatos hasznos információkat, szórakozási lehetőségeket és nyereményjátékokat ajánl az érdeklődök figyelmébe.

Több nyereményjáték indult az oldalon, volt Sulirajz iskolai verseny, - ahol a szerencsés osztály Siófokon töltött 2 éjszakát, teljes ellátással -, Szépségkirálynő választás, és Siófotó címmel 4 évszakos fotóverseny is, itt Nánási Pál fotóművész saját képeivel is inspirálta a jelentkezőket.

November 28-tól a Fő téren jótékonysági adventi vásárra látogathatunk ki egészen karácsonyig, majd 31-én egész napos Szilveszteri Partival búcsúztatja az évet a város.

A siófoki Tourinform iroda a második leglátogatottabb iroda az országban, a főszezonban vannak olyan napok, amikor több, mint 1000 érdeklődő fordult meg egy nap az irodában. Idén elnyerték a minősített Tourinform iroda rangot a Magyar Turizmus Zrt. minősítési rendszere alapján.