Siófok PLÁZS holdfényes partikkal és vízparti kocertekkel

Forrás: turizmus.com

 2016. június 18. 11:48

Új fejezetet nyit a “balatoni nyár” fogalomtárában Siófok megújult helyszíne, a PLÁZS. Az ország legnagyobb fehérhomokos strandja napközben a napfürdőzőké, a programnapokon pedig “V.I.P. centrummá” válik, holdfényes partikkal és vízparti konceretekkel.

Siófok nagystrandjának ez a része immár húsz éve a Balatoni nyár szimbolikus helyszíne, ahová a meleg hónapokban százezrek zarándokolnak szerte az országból, hogy napozós-csobbanós nappalokkal és a balatoni naplementével estébe áttűnő, vízparti programokkal adják át magukat a szabadság önfeledt érzésének.

Az elmúlt két évtizedben különböző neveken - Beach House, Coke Club, Beach Club – legendássá vált helyszínnek pár éve kicsit megkopott a fénye, de idén PLÁZS néven, megújuló külsővel, minőségi szolgáltatásokkal, változatos szabadidős programokkal éled újjá.

Három és fél hónapnyi munka során épült-szépült az immár PLÁZS névre keresztelt helyszín, s aki korábban járt már itt, szinte rá sem ismer. Természetesen maradt  a hely "védjegyének" számító, itthon legnagyobb, egybefüggő homokos part, ahol 2000 m2-en terül el finomra átszűrt homok, megadva ezzel a vízparti lét alaphangulatát.

A PLÁZS azonban emellett rengeteg új megoldással és minőségi fejlesztéssel készül a szezonra. Túl azon, hogy a vízen mintegy 520 m2-es óriásstég várja a közönséget, a napozórész tengerparti hangulatot idéző borítást kap, így téve teljesebbé a vízparti feelinget.

A PLÁZS medencéjét egy 500 m2-es terasz öleli majd körül és a megszépült főépület mellett esztétikus napernyők és kényelmes napozóágyak sorakoznak majd a pihenni vágyók örömére. A korábban raktárként, öltözőként, technikai helyiségként funkcionáló házikókat felújították, átalakították, s most egységes, színes "tengerparti házikókként" várják, hogy kiszolgálhassák a PLÁZS vendégeit.

 

Szintén a tengerparti feelinget erősíti egy vadonatúj építmény, egy 6 méter magas, úgynevezett "Baywatch torony", melynek 2,5 méter magason lévő kis "színpadáról" akár fitnesz edzéseket is lehet tartani a homokos part közönségének. Az élő koncertek élményét kiváló hang- és fénytechnika beépítésével teszik teljessé a PLÁZS mintegy 100 m2-es színpadán. Az irányított hangrendszerrel a helyi közönség számára lesz élvezhető a koncert, kímélve a környező, pihenni vágyó lakosságot. A koncertek látványát pedig két, egyenként 20 m2-es óriási kivetítő sugározza majd a távolabbi közönségnek. A koncertek után pedig a "kis plázs" Music Teraszán várják a nagyérdeműt, az estét levezető vízparti együttlétre.

Info: http://plazssiofok.hu