Az év legjobb halas street foodját is megkóstolhatjuk a balatoni Halfesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 21. 11:17

Október elején ismét a balatoni halé a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Az október 6. és 8. közötti X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet – hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok, Magyarország „halas városai" közül pedig Baja, Mohács és Szeged, a városok különleges halételekkel készülnek az eseményre. A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhatnak a látogatók.

Október 6. és 8. között rendezik meg a X. Halfesztivált Siófokon

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

 

Szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat – tájékoztatta lapunkat a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal.

A település az őszi Balaton gasztrofővárosa szeretne lenni.