Siófoki ősz: középpontban a gasztronómia

Forrás: turizmus.com

 2021. október 07. 08:09

A varázslatos színekben tündöklő természet, a testet és lelket melengető napsütés, valamint a Balaton selymes hullámai csodás hangulatot teremtenek a gasztrofesztiválokhoz.

Október 9-én, szombaton érkezik a Balatoni Kör rendezvénye, a Kóstold körbe Bor & Gasztrofeszt, ahol az egyesület legjava mutatja be ínycsiklandó különlegességeit - tájékoztatott a város kommunikációs és turisztikai irodája.

A meghívott éttermek, borászatok, cukrászdák, pálinka- és sörfőzdék bepillantást engednek a balatoni konyhaművészet színe-javába, és bizonyítják, hogy Siófokot és a tó környékét egész évben érdemes meglátogatni.

Az esemény legkisebb látogatóit a Fanyűvő játékok szórakoztatják, a zenei aláfestést pedig a Babos Piller Jazz Duo biztosítja.

A régió legjobb vendéglátóinak listáján egyre több siófoki helyet találhatunk: a város nagyszerű és színvonalas éttermeinek, kávézóinak és cukrászdáinak kínálatában mindenki megtalálja a kedvenceit, legyen szó nemzetközi konyháról, street foodról, mentes süteményekről, kávékülönlegességekről, vagy akár a hagyományos, szívmelengető balatoni ételekről.

Október közepén rendezik meg a siófoki Halfesztivált

Fotó: Siófok város

Október második hétvégéjén sem maradunk élmények nélkül, hiszen 15-17. között érkezik a város kedvence, a siófoki Halfesztivál is, ahol a legfinomabb halételek mellett családi programokkal, játékokkal, óriásbográccsal, ingyenes koncertekkel, hangulatos Halpiknikkel és Fish Food főzőversennyel várják a látogatókat. A Balatoni Hal közös kincsünk, melyre méltán lehetünk büszkék, hiszen az idei évben uniós oltalom alá került, ezt népszerűsítve pedig az eseményt rajzpályázat, halas játékok és interaktív előadás színesíti.

A hónap zárultával sem kell elbúcsúznunk a finomságoktól, hiszen november 12-14. között a Libadalom várja ismét az ételek szerelmeseit. A Márton-napi hagyományok köré épülő fesztivál Taste of Balaton sétányán újra felfedezhetjük majd a környék legjobb fogásait. A középpontba jellemzően a libaételek és az újbor kerül, de ismét rengeteg gyermekprogram és ingyenes koncert is fokozza majd a hangulatot a remélhetőleg napsütéses novemberi hétvégén.

Részletek: Siófok Guide Facebook-oldal