Siófokon idén is lesz Húsvéti Nyuladalom

Forrás: turizmus.com

 2023. március 31. 12:41

Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi és gyerekprogramok, tojás- és nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojásvadászat, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat Siófokon.

A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában ismét népszerű előadók szerepelnek, a gyerekeket pedig tojásvadászat, koncertek, bűvészműsor és a Nyuszi várja.

Nagypénteken este Kozma Orsi és Zenekara nyitja meg az ünnepi eseményeket. A kézműves vásár, a gasztro kitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a kisebbeknek a Pitypang zenekar tart Nyuszi Bulit a színpadnál, majd a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak. Megnyílik a háromnapos Levendula játszóház húsvéti kézműves programokkal, a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében pedig a rendezvény látogatói is közreműködhetnek. Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Kalap Jakab várja a gyerekeket, este pedig Rácz Gergő ad koncertet.

Siófok gazdag programkínálattal készül a húsvétra

Fotó: Siófok/Facebook

Húsvétvasárnap a játékos sportról szól. Hatodik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről. A 2 x 550 m-es méteres távot a legkisebbek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik. A tojásevő és tojáspucoló verseny végén megválasztják a Tojáskirályt. A programon bemutatkozik #hashtEGG Toyee, a világ egyetlen #selfie Tojás kabalája. A délelőtti aktív programok után délután a Siófoki Asszonyok Hagyományőrző Tánccsoportja lép fel, majd a helyi táncegyesületek folytatják a programot. Délután a Kaláka együttes lesz a színpadon a kicsik legnagyobb örömére. A vasárnap este a Kiscsillag zenekar gondoskodik a fergeteges hangulatról.

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják az érdeklődőket. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek elmondhatják kedvenc húsvéti verseiket és Siófokon is útjára indul a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázó bemutató a Balaton Táncegyüttessel. Délután a Húsvéti Varázsnyuszi, Varázs Tamás fergeteges bűvészműsora várja a gyerekeket, egyben zárja a programot.

2023-ban 55 éves Siófok, ahol idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti a jubileumi programsorozatot. A város megújult kiadványokkal, arculattal, online kvízjátékkal, új honlappal és megannyi izgalmas programmal, aktivitással készül, és új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal várja a látogatókat.