Siófokon rajtol a Tour de Hongrie

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 13. 10:39

Siófokon, a Balaton partján látványos pályán rendezik meg augusztus 14-én kedden a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 39. Tour de Hongrie prológját.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő nemzetközi országúti kerékpárverseny 133 fős mezőnye hat nap alatt 865 kilométert tesz meg az augusztus 19-i kazincbarcikai befutóig, az eseményekről 195 országban számolnak be a televíziós csatornák..

Tizenkilenc csapat, négy földrész huszonhét országának képviselői sorakoznak majd fel a siófoki rajtnál, ahol egyéni időfutam keretében mérik össze az erejüket. A táv 3,5 kilométer, ez a látványos versenyszám arra szolgál, hogy bemutassa a teljes mezőnyt, emellett gazdára találjon a Tour de Hongrie sárga trikója is, amelyet az összetettben élen álló kerékpáros viselhet majd.

2018-ra magasabb szintre került a verseny besorolása, s a résztvevők erőssége is felülmúl minden korábbit: három prokontinentális profi csapat ( az olasz Androni Giocattoli Sidermec, a lengyel CCC Sprandi Polkowice és az amerikai Team Novo Nordisk) és három nemzeti válogatott (a román, a szerb és a magyar) mellett tizenhárom további kontinentális profi csapat vesz részt a viadalon.

A magyar színeket három csapat – a válogatott és két kontinentális profi klub, a Pannon Cycling Team és a Kőbánya Cycling Team –, illetve néhány külföldi klubnál szereplő kerékpáros képviseli, és várhatóan tizennyolc magyar lesz ott a siófoki rajtnál. .

A prológ első indulója 15:30 órakor rajtol a siófoki kikötőből, de a kerékpáros programok már kora délután megkezdődnek a Balaton parti városban, a csapatok ünnepélyes bemutatója 14:20-kor indul.

 

Tour de Hongrie a TV képernyőjén és az interneten

A világ 192 országában minden szakaszról egyórás esti összefoglaló és a versenyt követően egyórás összefoglaló kerül adásba – ez összesen minimum hét óra adásidő minden országban, az ismétlések nélkül. További három országban egyórás összefoglaló lesz látható a hatnapos versenyről. Több mint száz országban (például Franciaországban, Horvátországban, Dél-Afrikában vagy Szingapúrban) két-három televíziós csatorna is adásba helyezi a Magyar Körversenyt, ezzel még nagyobb elérést biztosít a szervezők számára az A.S.O.

Magyarországon a Tour de Hongrie történetében harmadszor követhetik majd a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket, s először lesz látható napi egy órás összefoglaló az Eurosport2csatornáján. A legnagyobb magyar kerékpárversenyről az M4Sport közvetít élőben, de az interneten, a mediaklikk.hu oldalán is élő képet láthatnak a nézők.

A verseny szervezői élő képekkel, összefoglalókkal jelentkeznek a viadal hivatalos honlapján, a tdh.hu oldalon, illetve hivatalos Facebook-oldalukon (www.facebook.com/tourdehongrie ).