Skal pillanatok

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 13. 16:03

A Hotel Moments látta vendégül Budapesten az őszi évad első Skal-ebédjét szeptember 13-án.

A welcome pezsgő mellé Flesch Tamás, a szállodát üzemeltető Continental Group ügyvezetője, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége választmányának tagja (felvételünk jobb oldalán) mondott szakmai köszöntőt.

Többek között elmondta, hogy – elsősorban Budapesten – a szállodák elégedettek lehetnek a foglaltsággal, azonban elemi érdekük az átlagár és a REVPAR növelése. Ennek indoka egyrészt az airbnb típusú szállások rohamos szaporodása (ma Budapesten 22 ezer szállodai szobára már 8 ezer kiadó lakás jut), másrészt a vészes munkaerő-elvándorlás béremeléssel való megfékezése.

Az MSZÉSZ álláspontját tolmácsolva Flesch Tamás elmondta, a jövedelmezőség javításának csak akkor lehet eszköze az átlagár növelése, ha sikerül Budapestre hozni jelentős MICE vendégkört, ehhez pedig elengedhetetlen a nagy befogadóképességű kongresszusi központ megépítése.

A jövedelmezőség fokozásának másik eszköze az áfacsökkentés lehet, amelyet a szállodák hosszú évek óta hangoztatnak.

Az MSZÉSZ választmányának tagja szólt még a 2024. évi budapesti olimpiai pályázatról, s reményét fejezte ki, hogy a felelősségteljesen gondolkodó szállodai vezetők aláírják az előszerződést a szervezőbizottsággal, s szállodai oldalról nem lesz akadálya a magyar pályázat sikerének.

Jávorkai Péter (felvételünk bal oldalán), a magyar Skal-elnök köszöntőjében aktivitásra buzdította a tagokat, s megnyitotta a 2016. évi, őszi évadot.