Skal-számvetés

Forrás: turizmus.com

 2017. május 25. 16:13

Különleges helyszíneken megrendezett, sokszínű és tartalmas szakmai programok, nemzetközi kapcsolatépítés, növekvő taglétszám és biztos működés jellemezte a tavaly újraalakult nemzetközi SKAL hazai egyesületének minap lezárt évét.

Május 22-én a K+K Hotel Operában tartotta éves közgyűlését a Skal International Hungary. Jávorkai Péter elnöke röviden felvázolta a szervezet tavalyi évének eredményeit, a résztvevő tagok határozatokat hoztak a jövőt illető stratégiai kérdésekben.

Az egyesület elnökségét a résztvevők megerősítették: Jávorkai Péter, a Prémium Incoming Budapest ügyvezetője elnöki, Nyúl Erika, a Violin Travel tulajdonos-ügyvezetője és Darázs György, a domonyvölgyi Lázár Lovaspark ügyvezetője alelnöki tisztet tölt be a jövőben is. Kovács Tamás, a Budapest TukTuk alapító-ügyvezetője a leköszönő Papp Dánielt váltja a titkári poszton.

Papp Dániel, Nyúl Erika, Jávorkai Péter és Darázs György

Fotó: Skal International Hungary

Az elmúlt hónapokban az egyesület havonta tartott szakmai találkozókat, melyeken az aktuális és érdekes szakmai előadások mellett a kötetlen kapcsolatépítésé volt a főszerep, továbbá mindig bemutatkozott az adott helyszín is.

A találkozókon tagként, előadóként vagy helyszínként a hazai turisztikai élet kiemelkedő szakemberei is részt vettek. A jövőben is fontosnak tartják, hogy az összejöveteleket különleges, szakmai szemmel érdekes helyszínen rendezzék meg, és azt is, hogy mindig teret adjanak egy-egy aktuális témájú előadásnak. Emellett továbbra is várják a csatlakozni vágyó helyszínek, tagok jelentkezését.

Az évet stabil pénzügyi helyzettel, kiegyensúlyozott és sikeresen zárta az egyesület.

A jövőre vonatkozólag az SKAL International Hungary Egyesület további hazai tagokkal való bővülést, a nemzetközi vérkeringésbe való aktívabb részvételt tűzte ki céljául.

A hazai egyesület hisz abban, hogy a dinamikusan növekvő szervezet egyre érdekesebb szakmai beszélgetéseket, potens kapcsolatépítési lehetőséget eredményez. Az új tagok sorába továbbra is várnak minden turisztikai szakembert, akinek vonzó a SKAL nemzetközi hátterében rejlő kapcsolatépítési lehetőség, illetve az általuk képviselt kötetlen „Doing business among friends" szellemiség.

Továbbra is a szervezet céljai között szerepel a szorosabb kapcsolatépítés a régiós Skal-klubokkal (Bécs, Prága, Zágráb), illetve a meglévő testvérklubokkal (Dublin, Cape Winelands, San Francisco). A közeljövőben szeretnék a nemzetközi szervezet mid-year meetingjét, esetleg az éves kongresszusát is Budapestre csábítani.

A SKAL International (www.skal.org) jelenleg a Világ legnagyobb turisztikai szervezete közel 17 ezer taggal. A szervezet fő üzenete, a „Doing business among friends" a világ 80 országában, 400 egyesületen keresztül, mindenütt kiváló networking és üzletépítési potenciát jelent a csatlakozott tagok, turisztikai szakemberek számra.

A hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatépítés lehetősége mellett a SKAL külföldi szakmai programokon való részvételre, nemzetközi turisztikai megmérettetésekre ad lehetőséget, valamint minden fontosabb nemzetközi szakmai vásáron – IMEX, WTM, EIBTM, ITB – saját standdal képviselteti magát, melyen a tagoknak is lehetőségük van ingyenes megjelenésre.

www.skal.org és www.facebook.com/skalbudapesthungary