Skandináv húsvéti desztinációk

Forrás: turizmus.com

 2018. január 28. 12:01

Az örök aduász, Koppenhága, annak is Christianshavn negyede, ma is verhetetlen tavasszal a skandinávok körében.

Közel van, külföld is, meg nem is, és persze értik a nyelet – ez játszhat szerepet Koppenhága bájos városrészének, Christianshavn-nak a népszerűségében. Nemcsak Christiania, a hippikről, házfoglalókról és a cannabisról híres negyed csábító, hanem a régi történelmi emlékek is.

A legcsillogóbb vonzerő ma a Noma, a két Michelin-csillagos étterem, amelyet illik kipróbálni, már ha valaki időben foglal helyet. Kulturális központok, viszonylag új operaház – no meg a meseszép csatornák a színes házacskákkal, a Botanisk Have kert  a Nørreport metróállomásnál, 100 éves fáival és ezernyi virágával. A lap nem hagyja ki a felsorolásból a Torvehallows-t sem, ahol mindent meg lehet vásárolni, az organikus olajoktól a csokoládé pralinéig, pezsgőkig és frissen fogott halakig.

Christianshavn az egyik legnépszerűbb húsvéti úticél

Fotó: turizmus.com

A többi főváros klasszikus, egyben turistáktól hemzsegő célpont, mint Berlin, London, Amszterdam, vagy Woody Allen kedvenc filmregényeinek helyszínei: Róma, Párizs és Barcelona.

Közép-Európát ebben a felsorolásban Prága képviseli, Európán kívüli úti célt pedig New York, bár a gigametropolis nem tipikusan rövid tavaszi túrákra alkalmas. Igaz, a svédek egy évben akár négyszer-ötször „világgá mennek”, rövidebb-hosszabb időtartamra.