Slow TV: 24 órás virtuális séta indult Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2020. május 13. 12:55

A csendes, néptelen Budapest a Telekom új digitális produkciójának főszereplője: kedd déltől 24 órás virtuális sétára viszik a nézőket a fővárosban egy nonstop Slow TV adás keretében.

Miközben Magyarország jelentős részén felszabadulásként élhetik meg az ott élők a kijárási korlátozások jelentős lazítását, Budapest utcáiról továbbra is hiányzik a nyüzsgés, sokan még most is a négy fal között töltik napjaikat.

A világ legjobb turisztikai célpontjának több alkalommal megválasztott főváros ezekben a napokban szokatlan, de így is magával ragadó arcát mutatja csaknem néptelen utcáival és tereivel. Ezt az állapotot mutatja be a Telekom Slow TV, amely egy 24 órás, megszakítás nélküli monstre műsorfolyamban egy gyalogos szemszögéből láttatja Budapestet.

Nézőként a saját kanapénkról egy teljes napon át "sétálhatjuk" körül a fővárost: a belvárosi utcáktól a budai Várig, a Citadellától a Kopaszi-gátig, vagy a hajnali Normafától a Gellért-hegyig.

A Slow TV műfaja egyre népszerűbb a világban, emberek millióinak segít koncentrálni az otthoni munka közben, vagy éppen pihenni egy nehéz munkanap után. Egy 24 órás adás azonban még így sem mindennapi vállalkozás – írja  a Telekom közleményében.

A Budapestről szóló Slow TV adás a szolgáltató YouTube csatornáján debütál kedd délben a #digitálisösszefogás segítségével. A séta az alábbi helyen követhető, és a későbbiekben visszanézhető: