Sokan regisztráltak a pápa csíksomlyói miséjére

Forrás: MTI

 2019. április 04. 14:16

Több mint százezren regisztráltak már a Pontifex.ro honlapon Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjére. A regisztrációt húsvét hétfőjéig meghosszabbították.

Oláh Zoltán kanonok, a szervezőbizottság sajtófelelőse elmondta: a regisztráltak 90 százaléka Romániából érkezik. Mintegy harmadrészük –elsősorban a környező településekről érkezők – gyalogosan teszi meg az utat, negyedrészük vonatos, negyedrészük pedig autóbuszos érkezést jelölt meg. Továbbra sem bátorítják arra a zarándokokat, hogy személygépkocsival keljenek útra, mert nem biztos, hogy sikerül parkolóhelyet találniuk Csíkszeredában. Azt szeretnék, ha minden ötvenfős csoporthoz legalább három önkéntes is tartozna, aki segít a felmerülő gondok rendezésében.

A kanonok közölte: a regisztráció időszakát a kéréseknek eleget téve hosszabbították meg április 22-ig. Ennek lezárulta után, május elsejétől kezdik elküldeni a csoportvezetők elektronikus postacímére a vonalkódos belépőket, amelyeket ki kell majd nyomtatni, és minden zarándoknak magával kell hozni.

Minden idők leghosszabb zarándokvonata indul Magyarországról a pápai misére

Fotó: Wikimedia Commons

Oláh Zoltán azt is közölte, hogy hozzávetőleg 350 pap jelentkezett koncelebrálni, áldoztatni a pápai misére, és több mint 200 önkéntest regisztráltak eddig a Pontifex.ro oldalon. Bodó Márta, a szervezőbizottság tagja, és Tischler Ferenc, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára is arra buzdított, hogy aki 16 évnél idősebb, és egészséges, jelentkezzen önkéntesnek.

Kapcsolódó cikkek

Székelyföldi turizmus 2.0

2019. február 27.