Sokszínű augusztusi programkínálat Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 17. 15:02

Kezdetét vette a Debreceni Virágkarnevál, zajlanak az I. Debreceni Ünnepi Játékok és a X. Galiba Gyermekfesztivál eseményei is. Augusztus 20-a után még két napig a belvárosban lesznek láthatók a virágkocsik, Hortobágyon pedig háromnapos fesztivállal folytatódik az ünnepi programsorozat.

VIRÁGKARNEVÁLI PROGRAMOK

Táncol a város! – virágkarneváli táncbemutatók

Idén a város karneváli hangulatának elengedhetetlen és becses színfoltjai, a táncos csoportok a belvárosban és a Nagyerdőn mutatkoznak be, elkápráztatva a nagyérdeműt látványos és változatos műsorukkal.

Tánccsoportok felvonulását is élvezhetjük

Fotó: Facebook / Debreceni Virágkarnevál

Belvárosi zenés esték

Augusztus 13. és 21. között nyolc estén át igazi zenei csemegékkel találkozhatnak a Dósa nádor térre kilátogatók. A széles zenei kínálat a klasszikusoktól a fúziós jazzig, a népzenétől a big band hangzásvilágáig terjed.

 

Virágkocsi- és veteránkerékpár-kiállítás

A karneváli felvonulás ékköveit, a virágkocsi kompozíciókat ebben az évben is kiállítás formájában láthatja a közönség, augusztus 20-án a Nagyerdei körúton, augusztus 21-22. között pedig a Kossuth téren és a Piac utcán kerülnek kiállításra.

 

Night Ride – éjszakai kerékpáros felvonulás

A Debreceni Virágkarnevál elengedhetetlen kísérőprogramjai immár több mint tíz éve a kerékpáros felvonulások. Idén augusztus 19-én este tekerhetjük körbe a várost kivilágított biciklikkel.

 

Augusztus 20-i programok

Nemzeti ünnepünkön városszerte számos program várja az érdeklődőket a Debreceni Virágkarnevál alkalmából.

 

Cseh Sörterasz

Tíz éve jött, látott és meggyőzött sok embert Debrecenben a cseh sör. Azóta sok minden változott, de egy nem: a cseh sör.

 

Városnéző séták virágkarneváli kulisszatitkokkal

A Debreceni Virágkarnevál nemcsak a város, de az ország egyik legnagyobb, legnépszerűbb eseménye, amire közel annyian látogatnak Debrecenbe, mint a város lakossága. A fesztivál eseményei mellett érdemes időt szánni a város megismerésére is...

 

Virágudvar

A Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (DEMKI) által szervezett Virágudvar kellemes szabadtéri időtöltést és színes, szórakoztató családi programot kínál a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

 

ÜNNEPI PROGRAMOK

Színes programokkal készül az ünnepi hétvégére a Nagytemplom

Augusztus 20-a minden debreceni számára fontos ünnep, hiszen a karneváli héten tucatszámra válogathatnak a turisták és helyi lakosok is a különböző kulturális programok közül. Nincs ez másként a Debreceni Református Nagytemplom kínálatában sem: éjszakai látogatásra, borozással egybekötött tárlatvezetésre, orgonakoncertre és termelői piacra is várják az érdeklődőket.

 

Szoboravatás és ünnepi programok II. János Pál Pápa látogatásának 30 éves évfordulóján

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye, a debreceni Szent Anna Főplébánia és a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatala 2021. augusztus 16-18-ig tartó három napos gazdag ünnepi programsorozattal emlékezik meg Szent II. János Pál pápa debreceni látogatásának 30. évfordulójáról.

 

Pusztán Ünnep! – nemzeti értékeink a délibábos Hortobágyon

Három nap, három rendezvény a pásztorok földjén! A Hortobágyi Hídivásár a vásártéren, a 25. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó a Pusztai Állatparkban, illetve Lovasversenyek Mátán várják az érdeklődőket augusztus 20-22. között!

 

Jubileumi Galiba Gyermekfesztivál a Debreceni Vidámparkban

Immár X. alkalommal kerül sor a Debreceni Virágkarnevál ifjúsági kísérőrendezvényére, a 2012-ben útjára indult Galiba Gyermekfesztiválra, amelynek hagyományosan az ország egyetlen Vidámparkja ad otthont.

 

Augusztusi programok az Agórában

A Virágkarneválhoz kapcsolódóan augusztus 18-tól, öt napon át különleges „virágos" programokkal várja a látogatókat az Agóra.

 

Az Erdő Karneválja

Debrecen város kisvasútja is csatlakozik az idei, a járvány miatt szokatlan virágkarneváli ünnepségsorozathoz. Az ország legidősebb keskenynyomközön működő Zsuzsi gőzmozdonyával is utazhatnak a természet szerelmesei az augusztus 20-i hosszú hétvégén Hármashegyaljára.

 

KIÁLLÍTÁSOK, VÁSÁROK

Várak és erődtemplomok – Potyók Tamás festőművész kiállítása a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében.

Ha azt halljuk, sajtófotó kiállítás, az jut eszünkbe, megint eltelt egy év. Eljött újra az alkalom, hogy visszaidézzük az előző esztendő legfontosabb eseményeit, történéseit, jelenségeit.

További részletek:

Egy éve indult útjára a Kárpátaljai Szövetség 17 állomásosra tervezett „Szent István keresztény hagyatéka – a Magyar Szentkorona vármegyéi" című vándorkiállítása.

Evangélium 21 címmel egy egyedülálló vállalkozás eredményeként létrejött kortárs művészeti kiállítást mutat be a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ.

Augusztus 17. és 20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusa ad otthont a 30. jubileumi Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak, valamint a 16. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak.