Sokszínű rendezvények fűszerezik a hévízi nyarat

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. május 29. 15:16

Hévíz, a világhírű termáltó városa, nyáron is megtelik élettel és kulturális eseményekkel. A város varázsa nem csupán a vízben, hanem a különleges rendezvények sokszínűségében is rejlik, amelyek megfűszerezik a nyári időszakot.

A zene mindenkié

Május 30-án kezdődik egy zenei programsorozat, ami egészen szeptember végig tart. Heti két alkalommal ingyenes koncertek várnak mindenkit a Festetics téren és a Dr. Schulhof Vilmos sétányon található Zenepavilonnál. Helyi és Hévízhez kötődő művészek lépnek fel, kellemes hangulatot teremtve a zene és a fürdőzés szerelmeseinek.

 

A legkisebbeknek is

Június 1-én gyerekzsivajjal telik meg az Egregyi Múzeum kertje a városi gyermeknap alkalmából. Légvár, kincses térkép, arcfestés, kézműves foglalkozások, madárgyűrűzés, rajzverseny és mesefilmek várják egész délután a kicsiket és a kicsit nagyobbakat is.


Sörre bor, vagy borra sör…?

Nyugalom, senkinek sem kell választania, hiszen mindkét italhoz kapcsolódó fesztivállal találkozhat idén nyáron is a sétálóutcában. Július 11–14. között a sör lesz terítéken. Csíki, cseh, vagy HB, pohárral vagy korsóval, szűrve vagy szűretlenül – bárhogy is szereted, biztosan találsz ínyedre való italt. Zenés programokban sem lesz hiány, minden napra jut koncert. Zenél nekünk DR BRS, Sipos F. Tamás, Király Viktor, Kefir, Auth Csilla, de velünk lesz DJ SOMX, Németh Fáni és zenekara, valamint a Zalaapáti Harmonika Zenekar is.

 

Aki inkább kedveli a bort, annak ajánljuk figyelmébe az augusztusi Bor- és gasztrokorzót, amikor öt napon keresztül (augusztus 16–20. között) a boré lesz a főszerep. A kézműves standok mellett gyermekprogramok foglalják majd le a kicsiket. A színpadon itt lesz Dér Heni, a Beatles Emlékzenekar, az Unisex, Szulák Andrea, Szalonna és Bandája, a Bácska Tambura Zenekar, a Happy Dixieland Band, és a Bősárkányi Társulat István a Király adaptációja.

Indián nyár

Augusztussal még nem kell, hogy véget érjen a nyár, hiszen szeptemberre is tartogatunk programokat. Egészen a hó végéig tartanak a fent említett zenés estek. A hónap közepén újabb Holdfényfürdő program várja az éjszakai fürdőzésre vágyókat. Szeptember végén pedig megrendezik az immár hagyományossá vált Tündérrózsa Folkfest néptáncos, népzenés programot is.


Szabadidős programok

Bárki kényelmesen kerekezhet vagy túrázhat a környék kijelölt útvonalain. Felfedezheti saját maga is, de vezetett túrák keretében is. Hévízről kényelmesen elérhető a Balaton bringakörút is.

Hévíz nyári nagyrendezvényei és programjai így minden korosztály számára tartogatnak élményeket és kikapcsolódást. A város nyüzsgő élete és kulturális sokszínűsége garantáltan emlékezetessé teszi a nyári vakációt mindazok számára, akik ellátogatnak ide. Ne hagyd ki a lehetőséget, és fedezd fel Hévíz nyári varázsát!

Minden hévízi program megtalálható Hévíz weboldalán a Programok menüpontban!

További információk

Hévízi Tourinform Iroda
Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefonszám: 06 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook | Instagram | Blog

(X)

Képek: Hévízi Tourinform Iroda

.