Sona Jelínková: Szlovákia várja a magyarokat (podcast)

Forrás: turizmus.com

 2020. június 10. 11:16

A Trend FM Turizmus.com műsorának legutóbbi adásában Sona Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője volt a vendég.

A rádióműsorban a képviseletvezető felidézte, hogy Szlovákia e hét szerdától újabb 16 ország irányába nyitotta meg a határait, miután múlt pénteken létrejött az úgynevezett mini Schengen Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Csehország között. Utóbbi négy ország állampolgárai már korlátozások nélkül utazhatnak egymáshoz határokon át.

Ugyan most minden ország a belföldi turizmust helyezi előtérbe, de mindenhol hiányzik a külföldi vendég, így – a többi országhoz hasonlóan – Szlovákia is tárt karokkal várja a külföldi turistákat. Az Alacsony-Tátrában, Donovalyban nyitva vannak a turistaútvonalak, és most nyitják a felvonókat, a Nová hol’a kitűnő választás csillagtúrázásra.

A kisgyermekes családok figyelmébe ajánlotta a híres Donovalkovót, amely egy mini játékváros, itt animátorok foglalkoznak a kis vendégekkel, és mivel beszélnek magyarul is, így az ott-tartózkodás alatt a Magyarországról érkező szülők is kikapcsolódhatnak.

Sona Jelínkova beszámolt arról is, lehetséges, hogy Pozsony szeptemberben – a járványügyi helyzettől függően – megszervezi az egyébként júniusban esedékes koronázási ünnepségeket.

Minden turisztikai információs iroda nyitva van Szlovákiában, így az utazók bátran fordulhatnak hozzájuk is segítségért, információgyűjtésért.

Hallgassa meg a teljes interjút, hogy milyen további programlehetőségekkel várja Szlovákia a magyar vendégeket.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).