Sopron a legszebb városok között

Forrás: turizmus.com

 2017. február 09. 19:13

Olyan európai történelmi városkákra, üdülőközpontokra és meseszép falvakra hívja fel a figyelmet a Telegraph utazási rovata, amelyek még nem ivódtak bele a szenvedélyes világjárók tudatába, de mindenképpen érdemes azokat meglátogatni.

Nem metropolisokról és fővárosokról van szó, hanem olyan kicsi, de luxus síközpontokról, mint Lech, patinás fürdővárosokról, mint Mariánské Lázny, tengerparti gyöngyszemekről vagy rusztikus, zord írországi és walesi városkákról.

A 30-as listán szerepel Sopron is, de először nem  történelmi városmagjára és kiváló szolgáltatásaira hívja fel a figyelmet a cikk írója, hanem arra, hogy a város közelében zajlott le a páneurópai piknik, majd nem sokkal utána a vasfüggöny jelképes és valós átvágása, amelyben elévülhetetlen szerepet játszottak egyes magyar politikusok.

A cikk szerzője napra pontosan megnevezi az eseményt és felsorolja mindazon magyar és osztrák politikusokat, akik ennek a diplomáciai szempontból is nagyon bonyolult eseménysornak akkor a levezénylői voltak, és tették ezt igazi piknik hangulatban, nem pedig háborús körülmények között.  Ezután részletesen és hosszan ismerteti a város múltját és izgalmas jelenét.

Sopron

Fotó: Tourinform Sopron

Sopron olyan mesekönyvekbe illő városkákkal szerepel egy listán, mint a horvátországi Rovinj, amelyet úgy szeretünk mi magyarok, az olasz Civita de Bagnoregio, vagy a turisztikai körökben még ismeretlen albán Berat.

Kapcsolódó cikkek