Sörfesztivál Balatonföldváron

Forrás: turizmus.com

 2017. július 25. 16:23

Idén először rendeznek Sörfesztivált a Balaton déli partján. Az Alsóörsi és Keszthelyi sörünnepek után a Serfőző csapata itt honosítja meg ezt a kultúrát.

A közkedvelt üdülőhelynek számító, közel 1200 méteres parti sétánnyal rendelkező Balatonföldvár, kiváló helyszíne egy nyár koncertes, bulizós sörfesztiválnak.

A fesztiválozók július 26. és 30. között mindegyik sörtípusból kóstolhatnak a földvári Fesztivál téren, legyen az Lager, lambic, pilseni, APA, IPA, EPA, barna, félbarna, gyümölcsös, vagy esetleg búza.

A látogatókat a sörök mellett röviditalok, fesztiválos és street-food ételek, édességek és kézműves árusok is várják.

De a gasztronómiai csodákon kívül zenei és kulturális programokkal is készülnek a szervezők. Többek között a Serfőző rendezvények állandó vendége és a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa, Katona „sörtöténész” Csaba, minden nap elfoglalja a színpadot, ahol sörtörténeti előadást, sörivóversenyt és sörkostólokat tart.

Emellett minden nap koncertek és DJ szórakoztatja a vendégeket, egészen éjfélig.

 

Kiállítók a teljesség igénye nélkül: Fóti Sörfőzde, Cerna Hora, Permon, Holba, Domján Sörfőzde, Sümegi, Rothbeer, Etyeki, HopTop Brewery, Dimbo Lab, Mad Scientist, Wihenstephaner, Gallica, Bigfoot, Corsendonk, Delirium, Paljas, Floris Kriek, Primátor, Krusovice, Grill Király.

 

Programok: Dj Dominique, Spencer Hill Magic Band, Dirty Slippers, The Bits - Beatles emlékzenekar, Kis-Balaton Táncegyüttes, Madarak HBZK, Balatonföldvári Fúvoszenekar, Dj Galamb, Katona Csaba (MTA)