Kedvezményes belépővel nyit újra a Széchenyi és a Rudas fürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. június 30. 17:20

Ütemezetten nyitja meg a budapesti fürdőket a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Július 1-jén a Széchenyi és a Rudas újranyitása van soron, és ettől a naptól vehetők újra igénybe a támogatott gyógyszolgáltatások is.

Az elmúlt hétvége óta már teljeskörűen üzemel a Paskál, a Palatinus, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Június 29-től már üzemelnek a Lukács fürdő beltéri medencéi is, a Széchenyi és Rudas fürdők pedig július 1-jétől várják újra vendégeiket. A sort a Dandár fürdő zárja július 15-i nyitással.

A BGYH Zrt. tájékoztatása szerint a fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak. A zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi fürdő területén. Az újranyitásra a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után kerülhet sor. A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét kétóránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órák minden használat után fertőtlenítésre kerülnek. A forgalmasabb látogatótereket (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizesblokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként fertőtlenítik. A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szer és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kerülnek kihelyezésre.

Néhány napja teljes körűen üzemel a Palatinus is

Fotó: palatinusstrand.hu

A helyzetre való tekintettel módosult a házirend is. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. A fürdők most nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét ezek fokozott betartására. Papucs nélkül nem engednek be senkit a fürdő területére.

A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek.

A járványügyi helyzet érinti a fürdők nyitvatartását is. Így a Széchenyi fürdő, mely kizárólag az Állatkerti körút felőli bejárat felől megközelíthető, minden nap 9 és 19 óra a Rudas fürdő török része 6 és 18 óra, a wellness- és uszodarészleg pedig 8 és 20 óra között tart nyitva. Szombatonként 21 és hajnali 2 óra között ismét lesz éjszakai fürdőzés.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a vendégforgalom alakulását, és amennyiben jelentősen megnövekednek az igények, a nyitvatartási rendet módosítják.

Az újranyitási akció keretében a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszodában a vendégek a június 15. óta érvényes, kedvezményes árú belépők megvásárlásával élvezhetik a fürdő szolgáltatásait július 31-ig. A Széchenyi és Rudas fürdőkbe érvényes belépők a korábbinál kedvezményesebb, közel 40%-kal csökkentett áron vásárolhatóak meg, a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15% kedvezményt biztosítanak.

Kedvezményes árakkal és programokkal nyit újra a Széchenyi fürdő

Fotó: BGYH

A kedvezményes árakon kívül a Széchenyi fürdő különleges programokkal is várja vendégeit július 11. és augusztus 1. között, minden szombaton. A programok négy elem, a szív, a test, a lélek és a szellem köré épülnek. Az első szombaton,  július 11-én aquafitness órák és népszerű fitnesz influencerek programjai színesítik a napot. A pörgős zenékről DJ Radnai, az egészségről pedig az alakorvoslás program gondoskodik állapotfelméréssel és tanácsadással.

 

Támogatott gyógyszolgáltatások igénybevétele

Július 1-jétől újra igénybe vehetők a NEAK által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák folytathatók, azokat nem szükséges újra felíratni. Azonban a kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított 56. napig vehetők igénybe, melybe nem számít bele a március 15. és június 18. között eltelt időszak, ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat, lehetőség szerint legkésőbb július 15-ig.

Azonban a járványügyi helyzet miatt a gyógykezelések igénybevételének rendje számos ponton módosul. A gyógyvizes gyógymedencefürdő igénybevételére a jövőben 1,5 óra, gyógyvizes gyógymedencefürdő és egyéb fürdőgyógyászati ellátás igénybevételére maximum összesen 2,5 óra áll rendelkezésre. Továbbá a jövőben minimum két kezelés egyidejű előfoglalása és kifizetése kötelező, mivel az egészségügyi ellátásokra vonatkozó előírás szerint gyógyszolgáltatások kizárólag előzetesen egyeztetett időpontokban vehetők igénybe.

 

 


 

A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.


Kapcsolódó cikkek