Sorsdöntő sorsolások a Nemzeti Regattára

Forrás: turizmus.com

 2019. május 17. 13:04

Idén június 1-jén és 2-án rendezik meg a Nemzeti Regattát Siófokon, a MOL Nagyon Balaton Rendezvénysorozat részeként.

Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja 2019. május 14-én fontos mérföldkövéhez érkezett: sajtótájékoztató keretében, stílusosan a Siófok katamarán fedélzetén megtartották a vitorláshajók és a sárkányhajó-futamok sorsolását.

A sajtótájékoztatón Kollár József, a BAHART vezérigazgatója többek között elmondta: külön célkitűzésük, hogy az ország más régióiból nagyobb arányban jöjjenek települések, így örömteli, hogy tavalyhoz hasonlóan a nevezők 70%-a idén sem a Balaton partjáról érkezik. Mindez valóban azt mutatja, hogy egy országos érdeklődésű rendezvényről van szó, hiszen 16 megyéből 50 település képviselői érkeznek a Siófoki Hajóállomásra.

A versenyre nevezők 70%-a idén sem a Balaton partjáról érkezett

Fotó: Nemzeti Regatta

A vitorlásverseny mellett – mely akár nézőhajókról, valamint a színpad mellett felállított óriás kivetítőn is figyelemmel kísérhető lesz – látványos izgalmakat tartogat a Sió csatornán zajló sárkányhajó verseny is. Idén rekordszámú nevezés érkezett, a Nemzeti Regattára érkező minden második csapat, összesen 25 település ebben a versenyszámban is megméretteti magát.

A sorsolások eredménye és az eseménnyel kapcsolatos többi információ ITT található.

Nyitókép: CsodalatosBalaton.hu