Spanyol fiesta világsztárokkal és lovakkal

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2017. december 03. 18:38

Nem mindennapi produkcióra volt hivatalos szerkesztőségünk december 2-án, a Papp László Budapest Sportarénába: a Spanyol Királyi Lovasiskola lenyűgöző bemutatóját láthattuk, s a fenséges lovak mellett flamenco táncosok és magyar világsztárok is színpadra léptek.

A telt házas Andalúz Fiesta – melynek vasárnapi előadása lapzártánk idején még tartott – rengeteg meglepetéssel és újdonsággal kápráztatta el a magyar közönséget. Spanyol lovasok eddig még sohasem szerepeltek közösen magyar lovasokkal és operaénekesekkel, a fiestán fellépett ugyanis világhírű szopránunk, Miklósa Erika, valamint híres tenorunk, Kiss B. Atilla. De a lovas fellépők közt is köszönthettünk magyar résztvevőket Koltai Polett és dámalovasai, valamint a Győri Ördöglovasok személyében.

A különlegességek sorát olyan attrakciók gyarapították, mint a spanyol lovasok és flamenco táncosnők közös bemutatója, vagy a híres Sevillana duett, melyet a  flamenco táncosnő egy lovassal táncol el.

 

Tanúi lehettünk a córdobai idomítás magasiskolájának, ló és lovas professzionális összhangjának, s a legendás andalúz lovak bebizonyították, hogy nem véletlenül védjegyei a közel 450 éves Córdobai Spanyol Királyi Istállónak és lovasiskolának.

A kétfelvonásos előadást Fogathajtó Világkupa követte. A mega rendezvény producerei és szervezői a Lázár Lovaspark tulajdonosai Lázár Vilmos és Zoltán, fogathajtó világbajnokok voltak.

Mint Darázs György, a Lázár Lovaspark igazgatója elmondta, a decemberi lovas estek az arénában – melyek egyébként mindig telt házas nagyközönséget vonzanak – évek óta jó apropók arra is, hogy a lovaspark szakmai partnereit vérbeli lovas eseménnyel vendégelje meg, s az előadás előtt állófogadás keretében – külön VIP-teremben – mondjon köszönetet egész éves együttműködésükért.

A főváros szomszédságában, Domonyvölgy szívében található lovaspark népszerű lovasbemutatói mellett vendéglátásáról is híres, melyet ezúttal is bizonyítottak: az ízletes falatok közt olyan csemegék is szerepeltek mint a rosé kacsa, lilahagyma-lekvárral, vagy a libamáj körte chutney-val. A gluténmentes desszertek mellett pedig felsorakoztak a lovaspark hamisítatlan házi rétesei is.

További képek a szombati előadásról:

 

Fotók: Lázár Lovaspark