Spanyol túra csak bátraknak

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 07. 10:31

A malagai Caminito del Rey mindig is a világ egyik legveszélyesebb túraútvonalának számított, ennek ellenére évente 600 ezren keresik fel.

A magas hegyek közötti átkelő sokáig zárva volt, a halálos balesetek miatt ugyanis újfajta biztonsági felszereléseket építettek be a csúcsok között húzódó hegyi ösvénybe. De a bátrak ismét sorba állnak, hogy eleget tegyenek a legnagyobb spanyol kihívásnak.

Félőseknek és tériszonyosoknak nem ajánlott a túra

Fotó: Wikimedia Commons

Ha valaki izgalmat keres utazásai során, akkor menjen Caminito del Rey-be – tanácsolják a spanyol utazási irodák munkatársai.

A Costa del Sol legnagyobb városában, Malagában található utat hosszú ideje a világ legveszélyesebb túraútvonalai között emlegetik.

Öt ember vesztette életét az ösvényen 1999 és 2000 között. Ezután a hatóságok a tragikus balesetek miatt bezárták a turisztikai látványosságot. Az átfogó felújítások után a Caminito del Rey 2015-ben nyílt meg újra. Bár a nyomvonal sokkal biztonságosabb a korábbinál, a túra még mindig nem félőseknek és tériszonyosoknak való – írja az expressen.se.

A Caminito del Rey 100 méter magasan, az El Chorro szoros mentén fut, és csak egy korlát választja el az ösvényt a meredek szikláktól. A túra nyomvonala 7,7 kilométer hosszú, megtétele körülbelül 3-4 órát igényel.

Sokan úgy vélik, mégis megéri, mert akik ide felmerészkednek, felülről is felfedezhetik a Paraje Natural del Desfiladero természetvédelmi terület szépségét.