Spanyolország július elsejétől fogadja a külföldi turistákat

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. május 26. 15:12

Reyes Maroto, spanyol turisztikai miniszter bejelentette, hogy országa határait július elsejétől megnyitják a külföldi turisták előtt.

A miniszter arra buzdította a brit turistákat, hogy minél előbb foglalják le nyaralásukat. Véleménye szerint július elsejére a britek is feloldják a jelenleg még érvényben levő, a hazatérő turistákra vonatkozó kötelező 14 napos karanténelőírást – írja cikkében a Daily Mail.

A lap felidézi, hogy Spanyolország évente 80 millió turistát vonz, és a nemzeti össztermék több mint 12%-áért felelős az ágazat. Foglalkoztatási szempontból még jelentősebb a turizmus, így a nyári szezon beindítása kulcsfontosságú az ország gazdasága szempontjából.

Santander városa. A spanyol tengerpartokon már készülnek a nyári szezonra

Fotó: 123rf.com

A brit belügyminiszer, Priti Patel múlt pénteken jelentette be a külföldről hazatérő turistákra vonatkozó 14 napos karantén bevezetését, amit francia és spanyol politikusok is bíráltak, mivel ez megakadályozza szerintük, hogy a britek elmenjenek nyaralni külföldre az idén. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a britek hajlandóak lennének „légihidakat" biztosítani olyan országokba, ahol alacsony a fertőzöttség, ez esetben elkerülhető lenne a karantén.

A spanyolok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy visszacsábítsák a briteket és persze más nemzetek turistáit is. A napokban újabb könnyítések léptek életbe: a napozás és a fürdés a tengerben immár megengedett az ország több ezer kilométer hosszú strandjain, a Costa Blancán és a Costa del Solon ugyanakkor még tilos a fürdés.

A Costa del Solon ugyanakkor már készülnek a nyári főszezonra: 3000 tengerparti „segítő"–akiket a regisztrált munkanélküliek közül válogatnak ki – gondoskodik majd a turisták között a megfelelő távolság betartásáról.

Mallorca közben bejelentette, hogy a júliusi országos nyitás előtt már szeretne turistákat fogadni.

Közben Madridban és Barcelonában is enyhítettek a korlátozásokon: immár maximum 10 fős társaságok találkozását engedélyezik, és megnyitottak az éttermek, bárok teraszai is.