Spanyolország magas kockázatúnak minősítette Magyarországot

Forrás: turizmus.com

 2021. október 12. 13:03

Magas kockázatú besorolást kapott Spanyolországtól a koronavírussal kapcsolatos beutazási szabályok szempontjából Magyarország és Portugália, valamint több lengyel régió – írja a portfolio.hu.

schengenvisainfo beszámolója alapján írt cikk szerint korábban a két ország egyes régiói tartoztak csak a magas kockázatúak közé, mostantól azonban Magyarország és Portugália teljes területét érinti a besorolás a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt.

A spanyol egészségügyi minisztérium közlése szerint a szigorítás október 11-étől, vagyis tegnaptól él, és egyelőre október 17-ig érvényes.

A Güell park Barcelonában. Spanyolország a magas kockázatú területek közé sorolta egész Magyarországot

Fotó: 123rf.com

Az új intézkedés értelmében a Magyarországról vagy Portugáliából érkezőknek igazolniuk kell, hogy rendelkeznek a koronavírus elleni védettséggel, akár az oltás, akár a korábbi fertőzés miatt. Ennek hiányában negatív koronavírustesztre van szükség.

Magyarország és Portugália mellett több lengyel régió is magas kockázatú besorolást kapott Spanyolországtól, lazítottak viszont néhány olasz, svéd és norvég régió utazóinak a belépésén.