Sport- és rendezvénycsarnok épül Nagykanizsán

Forrás: turizmus.com

 2019. október 20. 12:55

A létesítmény több sportág művelői számára, valamint kulturális rendezvények, vásárok és koncertek megtartására is megfelelő helyszínt biztosít.

A Kanizsa Centrum bevásárlóközpont mellett épül fel a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, amely egyszerre 3000 ember befogadására lesz alkalmas, de mobillelátókkal további 2000 fővel bővíthető a látogatók száma.

A sport- és rendezvényközpont látványterve

Fotó: magyarepitok.hu

A Modern Városok Program keretében a közel 12 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósítására eredetileg 8,8 milliárd forint állt rendelkezésre, amit a kormány további 6 milliárd forinttal egészített ki – írja a magyarepitok.hu.

A rendezvénycsarnok különféle kulturális, sport- és közösségi rendezvényeknek, valamint vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad majd helyet.

Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki. Az építési terület lehetőséget ad arra, hogy a csarnokhoz kapcsolódóan épüljön majd meg a nyugat-magyarországi velodrom, vagyis a fedett kerékpáros pálya építése is.

A műszaki megoldások tervezésénél elsődleges szempont volt a fenntartható működés: geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával látják el a létesítményt.