Sportprogramokkal bővül idén az Avasi Borangolás kínálata

Forrás: turizmus.com

 2023. május 09. 13:57

A sport és a mozgás is színesíti 2023-ban az Avasi Borangolás programját. A zenei, gasztronómiai, gyermek és borszakmai rendezvények mellett játékos sportvetélkedőkön is részt vehetnek azok, akik szeretnék megmérettetni magukat az első AVASember Kupán vagy kisAVASember Kihíváson.

Az AVASember elnevezésű sport és ügyességi vetélkedősorozatra várják minden kúszó-mászó, ugráló, futó, soha meg nem álló gyerkőc vagy éppen sportokban jeleskedő, nosztalgiázni vágyó felnőtt jelentkezését – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Míg a gyerekeknek szóló kisAVASember Kihívás elsősorban ügyességi és gyorsasági versenyekkel várja a megmérettetésre vágyó kicsiket, addig a felnőtteknek szervezett AVASember Kupa elhódításához az ügyességen és a gyorsaságon túl már erőnlétre is szükség lesz. Lesz lépcsőfutás, hordógurítás, egyensúly-feladatok, játékos megmérettetések, kúszás, csúszás, mászás, csúzlizás, szőlőrablás és még a szüret megannyi formája.

Idén sok más mellett sportprogramok is színesítik az Avasi Borangolás palettáját

Fotó: Avasi Borangolás

 

Az esemény fővédnöke Veréb György, a Diósgyőri VTK legendás labdarúgója, kétszeres magyar kupagyőztes, aki több mint 800 meccsen húzta magára a piros-fehér mezt, és csakis azt. Az 1979-es olimpiai válogatottban is ő védte a hálót.

A programoknak a tavaly átadott Horváth-tető Szabadidőpark ad helyet május 13-án, szombaton délelőtt 10 órától délután 4 óráig. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az AVASember Kupán 20 felnőtt, a kisAVASember kihíváson pedig 20 gyermek (6-12 év) indulhat, a jelentkezés a létszám betelte után lezárul.

A vetélkedő részletes leírása elérhető az Avasi Borangolás weboldalán.

A Horváth-tetőre nemcsak versenyzőként, hanem szurkolóként is érdemes kilátogatni, a verseny ideje alatt gyerekprogramok sokasága is várja az érdeklődőket a Horváth-tető felső teraszán kialakított Bandukoló szigeten.