Srí Lanka 2020. január 31-ig vízumdíjmentesen látogatható

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 10. 16:20

Az idei húsvétkor Srí Lankán elkövetett terrortámadásoknak köszönhetően nyár elejéig jelentősen csökkent a Srí Lankára utazó turisták száma. Azonban elég volt néhány hónap, és a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően visszatért a bizalom.

Augusztusban feloldották az egész ország területén a terrortámadásokat követően bevezetett rendkívüli állapotot, és így ismét egyre többen választják úti céljuknak az ázsiai szigetországot.

Szigirija ősi sziklavár a Srí Lanka-i Dambulla város közelében

Fotó: Pixabay

Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíjmentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ez az intézkedés nem a vízumeljárás alóli mentesítést jelenti.

A turisztikai célból idelátogatóknak érkezéskor a reptéren, vagy előzetesen a www.eta.gov.lk oldalon keresztül kell megadniuk az adataikat a díjmentes vízumeljárás részeként az országba történő belépéshez.

Az STR CEE (str-cee.com) Srí Lanka-i partnere, a Luxe Asia (luxeasia.lk) utazási iroda továbbra is mindent megtesz, hogy az idelátogatók a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek. Az egyéni és csoportos utakra is kiválóan alkalmas desztináción kitűnően kombinálható egy rövidebb kulturális körút egy kis tengerparti pihenéssel. Így viszonylag rövid időn belül (6-7 nap) is jól körbejárható és felfedezhető az ország. (X)