Srí Lanka megcélozza Magyarországot

Forrás: turizmus.com

 2018. május 21. 11:30

2018. május 14. és 17. között a Srí Lanka Road Show részeként Varsóban, Krakkóban és Budapesten Srí Lanka-i utazásszervezőkkel találkoztak a helyi turisztikai ipar képviselői.

Az eseményt Srí Lanka-i Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) kezdeményezte, amelynek célja a meglévő együttműködés erősítése a turisztika területén, valamint új üzleti kapcsolatok kialakítása az egyes országok között. „Srí Lanka olyan hely, ahol mindenki talál magának valamit – a magas hegyektől, a teaültetvényektől a dzsungelig és a gyönyörű strandokig. A vad természet szerelmesei láthatják az állat- és növényfajták sokféleségét, a történelem és a műemlékek lenyűgöz minden lépésnél, több mint 2550 éves kulturális örökségünk nyomai mindenhol fedezhetők” – mondta Madubhani Perera, a Srí Lanka-i Turizmusfejlesztési Iroda marketing igazgatója, aki a sziget főbb látnivalóit említve kiemelte a turisztikai kínálat sokszínűségét.

Madubhani Perera előadást tart a budapesti Araz Continental Hotelban

Fotó: turizmus.com

2017-ben 4951 turista utazott Magyarországról Srí Lankára, míg 2018 április végéig ugyanez a szám 2512 volt. A friss adatok szerint összesen több mint 2 millió turista érkezett az országba a világ minden tájáról. A turizmus Srí Lankában jelenleg a harmadik legnagyobb devizatermelő ágazat, tavaly 3,5 milliárd USA dollár bevételt biztosított az országnak. Az elmúlt négy hónapban az országban több mint 880 ezer fővel nőtt a beutazó turisták száma, ami 16,7%-s növekedést jelent.

A Srí Lanka-i Turisztikai Promóciós Iroda célja, hogy 2020-ra az ország legyen az egyik leghitelesebb, legjobb emlékeket ébresztő és legkülönösebb helyeket ajánló turisztikai célpont, évente 4,5 millió turista fogadásával, és éves szinten 7 milliárd USA dollár bevételt biztosítva az országnak. Az Iroda jelenleg öt főbb piaci célpontot jelölt meg: India, Kína, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország.

Kapcsolódó cikkek