Startol a Székesfehérvári Királyi Napok

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 07. 11:28

Izgalmas, színes show-műsorral nyit és gazdag programokkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok. Az augusztus 9. és 20. között zajló rendezvénysorozat az év egyik legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja.

Idén is Fehérváron táncol a világ a 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon augusztus 11–15. között. Az idén hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatunk – olvasható a Székesfehérvári Turisztikai Kft. turisztikai ajánlójában.

A megnyitón látványos fényshow lesz az Országalmánál

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Igazi közönségkedvencek a katonazenekarok, amelyek augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón.

Több fúvós esemény is várja az érdeklődőket

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt fellép többek között a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi és a Budapest Bár.

Az ide év egyik újdonsága az országban is egyedülálló középkori élő óriássakk lenyűgöző látványa.

Diákszínészek látványos jelmezekben, korhű fegyverekkel a kézben „vívják meg” IV. Béla egyik legjelentősebb ütközetét, a muhi csatát a 100 négyzetméteres sakktáblán.

Látványosnak ígérkezik a Koronázási szertartásjáték

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

A Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17–19. között, a Koronázási Ünnepi Játékokon életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok hívnak időutazásra.

A múltidézés középpontjában a Koronázási szertartásjáték áll, melynek idei „epizódjában” a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon IV. Béla, az Árpád-ház egyik legjelentősebb uralkodójának kiemelkedő élettörténetébe pillanthatunk be grandiózus díszletek, modern fény- és látványtechnika segítségével.

Augusztus 20-án, a fesztiválsorozat zárásaként a 21 óriásbábból álló fehérvári királyok menetét idén is gyönyörű viseletbe öltözött néptáncosok és hagyományőrző csapatok kísérik végig a városon.