Stockholm a kedvenc

Forrás: turizmus.com

 2017. február 13. 16:17

Rekord évet zárt tavaly a stockholmi turizmus. 13,5 millió vendégéjszakát regisztráltak a svéd fővárosban, melyet főleg decemberben kerestek fel sokan, 14 százalékkal növekedett ugyanis az itt töltött éjszakák száma.
2016-ban a külföldről érkező turisták száma 4,6 százalékkal emelkedett, és majdnem ekkora mértékben nőtt a belföldi forgalom is: 3,8 százalékkal gyarapodott 2015-höz képest a hazaiak látogatókedve.

Amint arról a Vagabond online turisztikai magazin is beszámol, Svédország egyre népszerűbb úti cél lesz, amiben szerepet játszik, hogy biztonságos vidéknek számít, nem mindenki vágyik a mediterrán tengerpartra vagy Észak-Afrikába, Nyugat-Európa kiszámíthatatlan, Törökország is kiesik, mint célpont, Görögországot viszont sokan már kipipálták.

Legtöbben Németországból, Nagy-Britanniából és az USA-ból érkeznek Stockholmba. Ugyanakkor tavaly a Kínából ide utazó turisták száma nőtt jelentősen, a növekedés két számjegyű: 37 százalékkal több kínai kereste fel Észak Velencéjét tavaly, az előző évhez képest. A kínaiak közül egyre többen tudják megfizetni az észak-európai árakat, és sokuknak legalább olyan egzotikus Svédország, mint a Földközi-tenger környéke.